Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
12/06/2017 08:14 - Algemeen

De hengst Emilion is niet meer…

VDL Stud uit het Nederlandse Bears maakt gisteren op haar website bekend dat het afscheid heeft moeten nemen van de inmiddels 31-jarige hengst Emilion! Emilion werd gefokt door B. Lodewijks en VDL Stud is was een nakomeling van de hengst Wellington uit de merrie Ramirha (Farnese). VDL Stud laat weten dat Emilion op alle gebieden een grote waarde is geweest voor hun bedrijf, het denkt daarbij niet alleen aan de sport- en fokkerijresultaten, maar ook zijn persoonlijkheid en karakter.

 

Sportcarrière

 

Onder het zadel maakte Emilon furore onder het zadel van de Duitser Ullrich Kirchhoff, zo wonnen zij de wereldbekerkwalificatie in Millstreet en waren ze hooggeplaatst in de Grote Prijzen van Donaueschingen, Valkenswaard en London. Ook werden ze 6de in de wereldbekerkwalificatie van Aarhus en met het Duitse landenteam werden ze 2de in Bremen en 4de in Dublin en Rotterdam.

 

Fokkerij

 

In de fokkerij heeft Emilion zich bewezen als een van de beste verervers ter wereld! Hij heeft een springindex van 143 en zijn nakomelingen, zowel rechtstreeks als via moederszijde, presteren op Grand Prix en Wereldbeker niveau. Gebasseerd op die prestaties kreeg Emilion 3 jaar geleden ook het predicaat Preferent! Eén van de bekendste nakomelingen is Seldana, die met haar ruiter Abdullah Al Sharbatly de Zilveren medaille won op de Wereldruiterspelen van 2010 in Kentucky. In 2009 was zij ook al winnaar van de Zilveren Medaille met het Italiaanse team op het EK. Ook Glasgow is wellicht één van de bekendste, hij won meerdere Wereldbekers en Grand Prix. Maar liefst driemaal was hij de winnaar van de CN Reliability Grand Prix van Canada en hij werd gekroond tot ‘USA Horse of the Year’. Andere bekende nakomelingen van Emilon zijn onder andere VDL Groep Tomboy (Eric van der Vleuten) en VDL Emmerton (Jur Vrieling).

 

Er is nog diepvriessperma beschikbaar van Emilion via VDL Stud.

TAGS   |   EMILION   |   ULRICH KIRCHHOFF

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2018 © Galop.be & Pweb Solutions