Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
12/01/2017 23:05 - Jumping

CSI4* Stockholm: Philippaertsen warmen op!

Op de Sweden International Horse Show in Stockholm hebben de broers Nicola en Olivier Philippaerts zich vanavond beiden weten de klasseren in de afsluitende 1.45m rubriek! Nicola bezette de 9de plaats nadat hij met de 10-jarige H&M Harley Van Bisschop (Coronado) aan de finish was gekomen in 41.02 seconden, Oliver werd 11de met de 13-jarige Ustina Sitte (Clinton) na een chronotijd van 34.30 seconden met springfout in de 2de fase. De winst in deze rubriek bleef in eigen land met Irma Karlsson en de 15-jarige Balahe (Baloubet de Rouet), met wie ze vorige maand ook nog een rubriek won in het Sentower Park in Opglabbeek. Karlsson finishte in 32.55 seconden en was zo 35 honderdsten van een seconde sneller dan de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli, die afgelopen week nog de CSI4* GP van Samorin won. Vandaag werd hij 2de met de inmiddels 12-jarige Rock’N Roll Semilly (Diamant de Semilly). De 3de plaats was voor Europees Kampioen Peder Fredricson met zijn EK-paard H&M All-in (Kashmir Van Schuttershof). Fredricson klokte af in 33.35 seconden en vervolledigde zo het podium. Ook de 4de plaats bleef in eigen land met Henrik von Eckermann en de BWP-gefokte Cantinero (Cento). Het duo klokte af in 34.25 seconden en wist zo nipt de Nederlander Jur Vrieling voor te blijven. Die vervolledigde de top 5 met de 10-jarige Zypern III (Casall) na een finishtijd van 34.86 seconden.

 

1.40m

 

Ook in de 1.40m openingsrubriek eerder op de dag was er al een 11de plaats voor Olivier Philippaerts, toen met de 8-jarige hengst Extra (Berlin). Olivier en Extra verlieten de ring zonder springfouten, maar hun tijd van 36.56 seconden was niet goed genoeg voor een plaats in de top van het klassement. Peder Fredricson zette hier met de 10-jarige H&M Zaloubet (Maloubet de Pleville) de klok stil op 28.81 seconden en hield zo de overwinning in eigen land. Hij werd echter wel op de hielen gezeten door de Brit John Whitaker. Die werd met zijn Argento (Arko III) 2de na een chronotijd van 28.91 seconden. De 3de plaats op het podium was voor de Ier Bertram Allen. Die deed een beroep op de BWP-gefokte It’s ME (Cicero Z) en haalden de meet in 29.19 seconden. De 4de plaats was voor de Zweedse amazone Stephanie Holmén, ze finishte met de Oldenburger Clarence (Clinton) in 29.59 seconden en kwam dus 40 honderdsten van een seconde tekort voor een podiumplaats. De 5de plaats tenslotte was voor Marlon Modolo Zanotelli en zijn 13-jarige Extra van Essene (Diamant de Semilly). Zij klokten af op 30.26 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions