CSI5* Parijs: Cottard wint openingsrubriek!
01/12/2017 09:03
18/03/2023 09:39

Op de Longines Masters in Parijs startte men gisteren na de rubrieken van de CSI1* en CSI2* ook met de openingsrubriek van de CSI5*! De overwinning bleef direct in eigen land met Gregory Cottard en de SF-gefokte Regate d’Aure (Robin II Z). Cottard, die met dit paard begin vorige maand ook nog een 1.50m rubriek won in Lyon, finishte in 58.26 seconden en gaf zo de concurrentie het nakijken. De 2de plaats was voor de Amerikaanse amazone Lauren Hough. Zij reed de Holsteiner Quantas 15 (Quintero) naar een chronotijd van 59.77 seconden en was zo exact een halve seconde sneller dan de Franse amazone Alexandra Paillot. Die vervolledigde het podium met de 10-jarige Tonio la Goutelle (Ogrion Des Champs). Ook de rest van de top 5 was nog voor Frankrijk met Nicolas Delmotte en Simon Delestre. Delmotte klokte met de 9-jarige Urvosi du Roch (Nervoso SF) af in 60.28 seconden, Delestre kwam met Gain Line (Stolzenberg) aan de meet in 63.13 seconden. Ook Jos Verlooy met Igor (Emerald Van ’T Ruytershof) en Gregory Wathelet met Coree (Cornet Obolensky) hielden het foutloos, maar hun tijden waren niet goed genoeg voor een klassering. Niels Bruynseels met Gancia de Muze (Malito de Reve) en Pieter Devos met Apart (Larino) verlieten de ring dan weer met een strafpunt voor tijd.