CSIJ Lichtenvoorde: Winst voor Housen!
24/11/2017 07:55
2 min

De internationale jeugd reist deze week naar het Nederlandse Lichtenvoorde voor Jumping De Achterhoek en het moet gezegd, onze landgenoten hebben zich weer direct laten opmerken! Zo was er gisterenavond een overwinning voor Limburger Alexander Housen in de Prijs PSC Lichtenvoorde, een 1.35m rubriek met barrage voor de Junioren. Hij finishte in die barrage met zijn 13-jarige Esprit van de Wellington (Orlando) in 27.91 seconden en voegt zo opnieuw een overwinning toe aan zijn palmares. Afgelopen week in Opglabbeek won Housen met diezelfde Esprit ook al een rubriek en werd hij een keer 3de. De 2de plaats bleef gisterenavond in eigen land met Hessel Hoekstra en de NRPS-gefokte Qstart (Quasimodo Z). Ze kruisten de finish in 28.17 seconden en waren zo ruim een seconde sneller dan onze landgenote Maartje Verberckmoes die het podium vervolledigde. Verberckmoes kwam met haar 7-jarige Guidam’s Willow The Second (Willow), ook al NRPS-gefokt, aan de meet in 29.23 seconden. En ook de rest van de top 5 ging nog naar ons land met op plaats 4 EK-combinatie Anthony Philippaerts en zijn Goofy van ’T Laerhof (Kashmir van Schuttershof). Philippaerts klokte af op 29.63 seconden en was zo bijna 2 volle seconden sneller dan Alexander Housen, ditmaal met de 8-jarige Lorelei van het Waterschoot Z (Lord Z). Verder was er nog een 8ste plaats voor Jerome Schmidt met Quioto (Quintero), een 11de plaats voor Simon Morssinkhof met Bubsylon (Upsilon Van De Heffinck) en een 12de plaats voor Emilia Housen met haar Flicka (Carabas).

1.30m

Eerder op de dag wisten onze Belgische Junioren zich ook al in de kijker te rijden in de Prijs Morssinkhof Rymoplast, een 1.30m rubriek in 2 fasen. De winst moesten ze hier echter laten aan de Nederlandse amazone Julia Engelsman. Die zette met haar BWP-gefokte Rusedski II (Darco) de klok stil op 28.39 seconden en liet zo het Wilhelmus klinken! Ook zij won vorige in Opglabbeek al een rubriek met deze Rusedski II. De 2de plaats was voor onze landgenoot Gilles Nuytens. Hij reed een sterke ronde en strandde met zijn 8-jarige Jade S (Diarado) op 29.01 seconden. De 3de plaats ging dan weer naar Ierland met Abigail Boland en de 7-jarige Camblin Tenesse (Russel II). Boland kruiste de meet in 30.05 seconden en was zo 16 honderdsten van een seconde sneller dan onze landgenoot Max Sebrechts met de 12-jarige Fantast (Muscaris d’Ariel). De top 5 werd vervolledigd door Anthony Philippaerts met zijn Happy Feet Max (Darco), zij kwamen aan de meet in 30.39 seconden. Verder was er nog een 6de plaats voor Thibault Philippaerts met Crescenda Z (Chippendale Z), een 7de plaats voor Lynn Bloemer met Kiela Contact (Contact Van De Heffinck), een 8ste plaats voor Jerome Schmidt met Chica (Cachas) en een 9de plaats voor Alexander Housen met Ivanhoe (Flipper d’Elle).