Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
19/11/2017 17:28 - Jumping

CSI5*-W Stuttgart: Fenomenale Steve Guerdat

Met 40 combinaties verschenen ze aan de start in de CSI5* Grote Prijs van Stuttgart, de vijfde manche van het huidige wereldbekerseizoen. Maar liefst 16 combinaties wisten zich voor de barrage te plaatsen...  Lange tijd leek het erop dat de winst in eigen land zou blijven... Philipp Weishaupt nam met zijn Asathir (Diamant de Semilly) veel risico en kon de overwinning bijna ruiken… Maar dat was buiten de voorlaatste starter, Steve Guerdat, gerekend. Hoewel Weishaupt’s tijd van 48.76 sec niet meer sneller leek te kunnen, wist Guerdat er met Hannah (Dulf van den Bisschop) toch nog onder te duiken: met een tijd van 48.19 sec wint hij niet alleen een auto, maar ook 20 kostbare wereldbekerpunten! Eerder dit jaar won Guerdat met Hannah ook al de CSIO5* Grote Prijs in Lummen en de CSIO5* Grote Prijs van Falsterbo!  Ook Christian Ahlmann wou duidelijk winnen voor eigen publiek: hij trok met Epleaser van ’t Heike (For Pleasure) alles uit de kast maar strandde op 49.13 sec net achter Philipp. Vierde werd de straffe Simone Blum. Zij won met DSP Alice (Askari) zowel donderdag als vrijdag al de hoofdrubriek en reed vandaag opnieuw een straffe barrage in 50.41 sec! Vijfde plaats was voor de Spaanse Eduardo Alvarez Aznar, hij finishte met Rokfeller de Pleville Bois Mar in 50.22 sec en werd zo 5de. 

 

Ook de Belgen deden het niet onverdienstelijk in deze wereldbeker: Francois Mathy Jr plaatste zich in zijn derde Wereldbekermanche opnieuw voor de barrage. Hij koos er met Uno de la Roque (Numero Uno) echter voor om niet binnendoor te rijden waardoor zijn tijd bleef hangen op 62.92 sec, goed voor een 13de plaats.


Olivier Philippaerts, vorige week nog goed voor de overwinning in de CSI3* Grote Prijs van Maastricht, kreeg met zijn H&M Legend of Love een jammerlijke fout op het B-element van de driesprong en werd snelste vierfouter, goed voor een 17de plaats.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2018 © Galop.be & Pweb Solutions