CSIJ Opglabbeek: De dag van ‘net niet’
17/11/2017 22:43
18/03/2023 09:41
2 min

In het Sentower Park was het vandaag in de rubrieken voor de Junioren allemaal net niet voor onze landgenoten… In de 1.35m rubriek was het de Britse Jodie Hall MCateer die het laken naar zich toe trok en zo een peloton Belgen achter zich wist te laten. MCateer finishte met de 10-jarige Colette (Vincenzo) in 53.64 seconden en was zo 35 honderdsten van een seconde sneller dan de Limburgse amazone Caro Baerts met de ook al 10-jarige Hero Van Heiste (Flipper d’Elle). De 3de plaats was dan weer voor Alexander Housen (Foto). Hij reed de 13-jarige Esprit van de Wellington (Orlando) naar een chronotijd van 54.45 seconden en was zo ruim een seconde sneller dan Camille Demolie die 4de werd. Demolie kon rekenen op haar 9-jarige Chica Fino (Calido I) en wist de klok stil te zetten op 55.53 seconden. De 5de plaats was voor Jordi Rombouts met Dijon de Toxandria (Nabab de Reve) na een finishtijd van 58.55 seconden. Verder was er nog een 7de plaats voor Claire Putters met Fa Belle Van Sombeke (Querlybet Hero), een 12de plaats voor Alexander Housen met Cassandra Hsp (Sandro Boy), een 13de plaats Dries van Dyck met Eloma-M (Contador), een 15de plaats voor Emilie Conter met Jealous (Echo van het Neerenbosch), een 18de plaats voor Jerôme Schmidt met Quioto (Quintero) en een 19de plaats voor Simon Morssinkhof met Perigrosso (Perigueux).

1.25m
Ook in de 1.25m kwam een van onze landgenoten net tekort en ook in de 1.25m was het de Britse Jodie Hall MCateer die met de overwinning ging lopen. MCateer finishte in de 2de fase met haar Tj Quincy (Quintender) in 30.63 seconden en verwees zo Camille Demolie naar de 2de plaats. Demolie kwam met Kalinka Van ’T Heike (Gold Fever Van ’T Heike) aan de meet in 30.84 seconden en kwam dus 21 honderdsten van een seconde tekort om MCateer van de troon te stoten. De 3de plaats was voor de Fransman Ramatou Ouedrago. Hij klokte met de 15-jarige Ogalo (Flipper d’Elle) af in 32.75 seconden en stond zo mee op het podium. De 4de plaats was voor de jonge Anthony Philippaerts met zijn Anaelle de Lojou (Apache d’Adriers). Ze kruisten de meet in 33.02 seconden en wisten zo de Nederlandse amazone Iris Michels met Cristal Utopia Z (Calvino Z) voor te blijven. Verder was er nog een 9de plaats voor Dries van Dyck met Enzo (Clinton).