Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
11/11/2017 20:21 - Jumping

LGCL Doha: Staut houdt Devos van winst!

In Doha stond vanmiddag om 14.00u de 2de ronde van de Longines Global Champions League op het programma, een 1.55m-1.60m rubriek rechtstreeks op tijd die meetelde voor de teamcompetitie en tevens als kwalificatie gold voor de Longines Global Champions Tour Grand Prix later op de dag. Onze landgenoot Pieter Devos reed een sterke ronde met zijn 13-jarige Espoir (Surcouf De Revel), hij klokte af in 73.97 seconden en kwam zo 69 honderdsten van een seconde tekort voor de overwinning. Die moest hij laten aan de Fransman Kevin Staut en zijn Silver Deux de Virton HDC (Kashmir Van Schuttershof). De 3de plaats op het podium was voor de Spanjaard Sergio Alvarez Moya. Hij reed de inmiddels 16-jarige Carlo (Contender) naar een chronotijd van 74.23 seconden. De 4de plaats ging naar Zwitserland met Martin Fuchs en de Cornet Obolensky-nakomeling Clooney. Het duo finishte in 74.36 seconden en wist zo het Ierse talent Bertram Allen voor te blijven. Die kruiste met Molly Malone V (Kannan) de meet in 74.92 seconden. Cindy van der Straten werd knap 17de nadat ze wel alle balken in de lepels had weten te houden, maar een puntje tijd aangerekend kreeg. En ook Gregory Wathelet liet zich opmerken, hij was met Forlap (Querleybet Hero) de snelste na een chronotijd van 72.78 seconden, maar kreeg af te rekenen met een springfout.  

 

Teamcompetitie

 

De laatste manche van de Global Champions League werd gewonnen door Valkenswaard United, bestaande uit Alberto Zorzi met Fair Light van ’T Heike (Vigo D’Arsouilles) en Bertram Allen met Molly Malone V (Kannan). Ze haalden een teamtotaal van 0 strafpunten in 151.01 seconden. De 2de plaats voor Mexico Amigos, bestaande uit Christian Ahlmann met Taloubet Z (Galoubet A), Henrik von Eckermann met Chacanno (Chacco-Blue) en Evelina Tovek met Castello (Cristallo). Ze beëindigden deze manche met 4 strafpunten in 155.60 seconden. De 3de plaats tenslotte was voor London Knights, bestaande uit Eduardo Menezes met Galip (Nonstop) en Ben Maher met MTF Madame X (Continio). Zij behaalden een teamresultaat van 6 strafpunten in 161.51 seconden.


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions