Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
11/05/2017 14:41 - Jumping

CSI2* Beijing: Jolien Maenhaut tweede in GP!

In Beijing is Jolien Maenhaut duidelijk haar naam op de kaart aan het zetten. Twee weken geleden werd ze in de CSI3* al 7de en 8ste in het 1m50 met Pommeau du Heup, gisteren sprong ze naar een 6de plaats in het 1m45, vandaag werd ze zelfs tweede in de LR Grote Prijs. De amazone vertrok eind september al naar China om een proefperiode te doen en vertrok op 17 oktober definitief naar haar nieuw avontuur.

 

De Helios de la Cour II-zoon werd in 2016 aan Clearwood Stables verkocht en sprong met Zhiwen Zhao de Wereldbeker finale in Göteborg. In mei kwam hij terug onder het zadel van Niels Bruynseels tijdens de GCT5* in Hamburg voor hij definitief naar China keerde.

 

“Het is zeer moeilijk om een paard nog buiten China te krijgen als deze eenmaal geïmporteerd is,” vertelt Jolien. “In theorie is het zelfs onmogelijk.” Zo komt het dat drie weken geleden Roger Yves Bost plaats nam in het zadel van Pommeau. Maenhaut was na haar proefperiode eventjes terug naar België gekeerd en zo werd Pommeau dat weekend aan Bost verleend, een praktijk die veel voor komt in China.


“In september stelde Vincent Lambrecht me de vraag of ik een Chinees avontuur zag zitten,” aldus Jolien. "Hij is de trainer van Clearwood Stables en is meerdere keren per jaar in China te vinden. Het leek me wel een uitdaging maar ik ben nog jong en had op het moment thuis maar twee paarden staan, dus de timing was eigenlijk quasi ideaal. Ik heb hier een 8tal paarden om te rijden maar de stal is nog veel groter: er staan hier een 40tal sportpaarden en nog een 60tal jonge paarden.”


Regelmatig vertrekken verschillende internationale ruiters voor een weekend naar China om er mee te springen op leenpaarden. “Dat klopt,” zegt Jolien “Het prijzengeld is hier vrij hoog en dat maakt het zeer aantrekkelijk.” Jolien verdiende aan haar tweede plaats 70.000 CNY, omgerekend zo’n 9100 euro. Maar daar is het haar niet voor te doen: het plan is om een jaar daar te werken. “We hebben hier goede paarden, niet alleen Pommeau du Heup, ook Enjoy, een Espri-zoon die met Vincent Lambrecht al eens derde werd in de CSI2* Wereldbeker staat hier. “ sluit Jolien af. Wij zijn er zeker van: binnenkort kennen ze Jolien Maenhaut in heel China! 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions