Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
11/04/2017 23:40 - Jumping

CSI5* Lyon: Pieter Devos wint Equita Masters

Onze landgenoot Pieter Devos heeft vanavond in Lyon de afsluitende Equita Masters op zijn naam weten te schrijven! Met 20 combinaties verschenen ze aan de start in deze 1.60m rubriek waarbij de top 10 zich voor een tweede ronde met behoud van strafpunten kon plaatsen. In die eerste omloop wisten er slechts 4 van de 20 combinaties alle balken in de lepels te houden: Lauren Hough met Waterford (Coolcorron Cool Diamond), Maikel Van der Vleuten met Dana Blue (Mr. Blue), Alberto Zorzi met Contanga (Catoki) en … Pieter Devos met Gin D (Clinton).
Bertram Allen met Gin Chin van het Lindenhof (Chin Chin), Steve Guerdat met Cayetana (Robin II Z), Christian Ahlmann met Colorit (Coriano), Marcus Ehning met Cristy (Canturo), Penelope Leprevost met Urano de Cartigny (Diamant de Semilly) en Sergio Alvarez Moya met Iron Man (Chatman) mochten ondanks een springfout ook mee naar de tweede ronde. Gudrun Patteet met Sea Coast Coco Berlini (Caspar) en François Mathy Jr. haalden de tweede ronde niet.

 

In die tweede ronde was het dus uiteindelijk Pieter Devos die met de overwinning ging lopen. Hij loodste zijn Gin D opnieuw foutloos naar de eindmeet en klokte af in 38.90 seconden. Ook de Amerikaanse Lauren Hough deed het opnieuw foutloos, maar ze kwam aan de meet 32 honderdsten van een seconde tekort om Devos van de troon te kunnen stoten. De 3de plaats was voor Alberto Zorzi na een foutloze rit in 39.93 seconden. Maikel Van der Vleuten, die 4de foutloze uit de eerste ronde, ging een keer in de fout en moest met zijn tijd van 37.77 tevreden zijn met de 6de plaats. Penelope Leprevost en Bertram Allen, die dus beiden met 4 strafpunten begonnen, finishten in 36.77 seconden en 37.56 seconden en werden zo finaal 4de en 5de. 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions