Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
21/10/2017 14:55 - Jumping

CSI2* Lier: Vermeir 3de in rankingproef!

In Lier werd de 2de dag van het internationale concours gisterenavond afgesloten met een 1.45m rankingproef! 61 combinaties kwamen er aan de start, 10 van hen wisten de basisomloop zonder fouten af te werken en zich zo te plaatsen voor de barrage. In die barrage was het Daan Van Geel die voor de overwinning zorgde en zo het Nederlandse volkslied liet klinken. Hij zette met zijn 9-jarige Djam (Canturano) de klok stil op 40.02 seconden en was zo ruim een seconde sneller dan de nummer 2 in de stand. Die eer was weggelegd voor de in België wonende Brit Joe Clee. Hij bereikte met Alzu Ohio (Optimum Van De Wellington) de eindmeet in 41.36 seconden. De 3de plaats op het podium was voor onze landgenoot Wilm Vermeir en zijn Dalila De La Pomme (Taran De La Pomme). Vermeir, die eerder op de dag al de rubriek voor 7-jarige paarden won, finishte in 42.42 seconden en verwees zo Alberto Zorzi naar de 4de plaats. Die reed zijn 8-jarige Viceversa De La Roque (Kannan) naar een chronotijd van 42.58 seconden. De 5de plaats tenslotte was voor de Fransman Axel Van Colen met Silhouette Island (Stakkatol). Ze kruisten de finish in 44.58 en hielden zo Rachel Steffen met Inar C (Quidam De Rêvel) uit de top 5.

 

1.40m

 

Eerder op de dag ging de overwinning in de 1.40m rubriek ook al naar onze noorderburen. Piet Raijmakers Jr. mocht een overwinning aan zijn palmares toevoegen nadat hij met Van Schijndel’s Belle (Berlin) aan de meet was gekomen in 31.06 seconden. Ook hier ging de 2de plaats naar de Brit Joe Clee. Hij stuurde zijn 11-jarige Anarchiste Du Blanquot (Wandor Van De Mispelaere) naar een finishtijd van 32.69 seconden en was zo 17 honderdsten van een seconde sneller dan de Nederlander Bram Van Der Pluijm met Cosmo H (Catoki). De 4de plaats was voor de Fransman, en man in vorm, Nicolas Delmotte. Hij finishte met Urvoso Du Roch (Nervoso) in 33.26 en wist zo nipt onze landgenoot Christophe Vanderhasselt voor te blijven. Die bereikte met Gino Van De Vrunte (Jokinal de Bornival) de finish in 33.37 seconden en werd zo dus, net als donderdag, 5de.

 

1.20m

 

In de 1.20m rubriek die plaatsvond juist voor de 1.45m rankingproef kregen we een volledig Belgisch podium met op kop Maxine Gaelens en haar 8-jarige Jeandoctro Deceuninck (Indoctro). Ze kruiste de finish in 29.37 seconden en was daarmee net iets sneller dan Sofie Delmulle. Die was met haar Cluysenaer PNI (Calido I) aan de meet gekomen in 29.65 seconden. De 3de plaats was voor Evelyn Vergauwen. Zij reed haar Kalimera M.L. (Darco) naar een chronotijd van 29.82 seconden. De Fransman Brendan Pennarun met Sixtime Tame (Quite Easy) en Inge Carton met Kasper Van Het Leliehof (Nonstop) vervolledigden de top 5.

 

TAGS   |   ALBERTO ZORZI   |   DAAN VAN GEEL   |   EVY VERGAUWEN   |   INGE CARTON   |   JOE CLEE   |   MAXIME GAELENS   |   PIET RAIJMAKERS JR.   |   SOFIE DELMULLE

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions