Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
20/10/2017 07:57 - Jumping

CSI2* Lier: Naessens begint met winst!

In Lier werd de eerste dag van het nieuwe internationale indoorseizoen gisteren afgesloten  met de 1.40m rubriek voor de ruiters en amazones van de CSI2*. Door het groot aantal deelnemers werd deze opnieuw opgesplitst in 2 verschillende delen. In een van die delen was het Benny Naessens die met Just In Time (Nonstop) het Belgische volkslied liet klinken. Hij finishte in deze barema A rechtstreeks op tijd foutloos en zette de klok stil op 61.09 seconden. Dat was beduidend sneller dan de Nederlander Piet Raijmakers Jr. Die moest met de KWPN-gefokte Amberlina (Tangelo Van De Zuuthoeve) tevreden zijn met een 2de plaats na een chronotijd van 62.68 seconden. Ook de 3de plaats ging naar onze noorderburen met Pieter Jan De Visser en Arie Z (Asca Z). Zij kwamen aan de meet in 62.70 seconden en wisten zo de Fransman Axel Van Colen met Coco Rico (Corland) voor  te blijven. De 5de plaats was voor de in België wonende Brit Joe Clee. Hij kruiste met zijn SBS-gefokte Anarchiste Du Blanquot (Wandor Van De Mispelaere) de finish in 63.63 seconden.

 

Het andere deel ging de overwinning dan weer overtuigend naar de Duitser Jan Sprehe. Hij finishte met de 10-jarige Contero 11 (Con Air) in 59.28 seconden en was zo maar liefst ruim 3 seconden sneller dan de Brit Max Routledge. Die kwam met de Holsteiner Lord Of Arabia (Cassini II) aan de meet in 62.82 seconden. Op plaats 3 zagen we met Pascale Lombard de eerste Belgische deelneemster. Ze reed haar 11-jarige Spartacus (Calvaro) naar een chronotijd van 66.51 seconden. De 4de plaats was voor de jonge Dieter Vermeiren en Kingston Town 111 Z (Kashmir Van Schuttershof). Ze haalden de finish in 67.28 seconden en wisten zo nipt Christophe Vanderhasselt met Gino Van De Vrunte (Jokinal De Bornival) voor de blijven.

 

1.30m

 

Eerder op de dag werd de 1.30m openingsrubriek dan weer volledig gedomineerd door onze landgenoten. Na overwinningen van Neal Vanderwegen en Wilm Vermeir was het Dieter Vermeiren die hier voor een 3de Belgische overwinning op rij zorgde. Hij finishte met de 9-jarige Ilias Van Het Hof Ter Velde (Unique II Drum Van Het Juxschot) in 59.48 seconden en voegt zo een nieuwe overwinning aan zijn palmares toe. Eerder deze maand in Bonheiden won hij ook al een rubriek met deze Ilias en werd hij twee keer 2de. De 2de plaats was voor Pieter Kenis en de 7-jarige Kenya Van De Kleinheide (Thunder Van de Zuuthoeve). Ze klokten af in 60.75 seconden en waren met deze tijd ruim sneller dan de nummer 3 in de stand. Die eer was weggelegd voor Damien Haelterman. Hij reed de 8-jarige Jessica De Laubry (Corland) naar een chronotijd van 63.13 seconden. Pascale Lombard was ook in deze rubriek al geklasseerd, ze werd met Qostaeres Kernat (Dollar Dela Pierre) 4de na een chronotijd van 63.36 seconden. De jonge Caro-belle De Hornois vervolledigde de top 5 met haar Idyllis L (Andiamo). Ze haalden de meet in 63.41 seconden. 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions