Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
17/10/2017 08:58 - Fokkerij

Nieuw: When trotters meets jumpers

De drafsport in België maakt zo’n enorme ontwikkeling door dat bij hengstenhouders Filip Van Hauwermeiren en Andre Everaert het idee ontstond om een draversveiling te organiseren. De eerste weer sinds 28 jaar in het land. Naast 63 dravers worden er tijdens de EVSB Selected Trotting Sale 2017 elf zeer interessante springveulens geveild, ingebracht door Luk Van Puymbroeck en Gerald Lenaerts van de succesvolle Flanders Foal Auctions. Vandaar het thema ‘When trotters meets jumpers’.

 

Op woensdag 1 november is het zo ver. Dan gaat de EVSB-veiling om klokslag 18.00 uur van start op de QC Stables in Sint-Niklaas. Filip Van Hauwermeiren en dochter Karolien organiseren de veiling samen met business partners Jeroen Mortiers en André Everaert van Stoeterij Everaert. “Wij denken dat er behoefte is aan een professioneel verkoopplatform tussen draverfokkers en eigenaren/trainers. Dat is er op dit moment niet in België, waar we kunnen spreken van een revival van de drafsport. We werden direct gesteund door twee grote fokkerijen, waardoor ook andere fokkers ingestapt zijn. De collectie overtreft alle verwachtingen. Veel mensen wisten niet eens dat België zoveel kwaliteit in huis heeft”, vertelt Filip Van Hauwermeiren enthousiast.

 

Er is al interesse getoond vanuit België, Nederland, Frankrijk, Zweden en Duitsland. Een spraakmaker is bijvoorbeeld een volle broer van Voltigeur de Myrt, één van de topdravers in Frankrijk met ruim een miljoen euro winsom. Stoeterij Everaert, Stal Vrijthout en Star Breeding hebben paarden ingebracht, net als diverse andere fokkers. “Onder de 63 dravers bieden we twintig veulens, negentien jaarlingen  en twintig paarden die al in training zijn of koersen. Verder hebben we vier fokmerries uit de topfokkerij van Dubois.”

 

Dat er draverveulens geveild worden is een unicum, vertelt Filip Van Hauwermeiren. “Wij willen fokkers laten zien dat er ook geld zit in veulens. Normaal worden dravers in België pas verkocht als ze koersrijp zijn. Wij weten als ze drie jaar zijn al of het een goede of slechte is in tegenstelling tot spring- en dressuurpaarden die eerst jaren training behoeven. Om de veulens goed te kunnen vermarkten, hebben we contact gelegd met Luk van Puymbroeck en Gerald Lenaerts. Het gaat een interessante mix worden.”

 

Flanders Foal Auction heeft voor deze herfstveiling nog zeer interessante veulens kunnen inbrengen. “Veelal laatgeboren veulens die nog iets te jong waren voor onze veiling in Opglabbeek in september. Buitenlanders zullen misschien niet speciaal naar deze veiling met maar elf springveulens komen, maar we hebben al wel veel toezeggingen van geïnteresseerden gekregen dat ze erbij zijn”, vertelt Gerald Lenaerts. 

 

Geveild worden nakomelingen van Canturano, Kashmir van Schuttershof, Vigo d’Arsouilles, Quick Star, Kannan, Malito de Reves, Thunder van de Zuuthoeve, Calido I, Darco, Quasimodo van de Molendreef en Untouchable. Ze zijn gefokt uit merriestammen die al talrijke 1.50/1.60m springpaarden leverden, zoals de lijn van Qerly Chin, Winette van de Heffinck, Fananka A en Casallo Z.

 

Toeschouwers zijn welkom tussen 14.00 en 17.00 uur. De veiling en diner vangen om 18.00 uur aan. Er zijn nog VIP-tafels beschikbaar. 

 

De veiling is live te volgen via www.clipmyhorse.tv.

 

Website veiling: www.evsb.be

 

Springveulens Flanders Foal Auction: http://flandersfoalauction.be/nl/collecties

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2018 © Galop.be & Pweb Solutions