Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
13/10/2017 22:08 - Jumping

CSI2* Opglabbeek: Vandenberk blijft scoren

In het Sentowerpark in Opglabbeek werd de 1.35m rubriek vanmiddag door het hoge aantal deelnemers opgesplitst in 2 klassementen. In een van die klassementen was er opnieuw een puike prestatie van Jens Vandenberk. Hij finishte in de barrage met de 11-jarige Sultan du Brisey (Le Tot de Semilly – F: Mme Eleonore Prouvost) in 25.20 seconden en voegt daarmee een nieuwe overwinning toe aan zijn palmares. De 2de plaats was voor de Duister Philip Houston. Hij reed de 14-jarige Loewenherz 81 (Lordano – F: Jürgen Weber) naar een chronotijd van 26.20 seconden en was zo 76 honderdsten van een seconde sneller dan de Deense ruiter Emil Hallundbaek en de KWPN-gefokte Dyrusa H (Zirocco Blue VDL – F: Hazenberg). De 4de plaats ging opnieuw naar Duitsland met Thomas Brandt en de 9-jarige Cassimo 6 (Massimo – F: A. Schreurs). Zij haalden de meet in 27.65 seconden en hielden daarmee onze landgenote Tatiana Troiani met Charlon (Chalan – F: Erik Depuydt) nipt achter hun. Die kruiste de finish in 27.88 seconden.

 

In het andere klassement was er voor ons land dan weer een 3de plaats voor Gilles Detry en de 14-jarige Dax van de Zandloper (Up Chiqui – F: Caals-Present). Ze kruisten de finish in 26.49 seconden en kwamen daarmee 1.5 seconde tekort voor de overwinning. Die ging naar de Zweedse amazone Petronella Andersson en de inmiddels 19-jarige Holsteiner Mouse (Limbus). Zij zette de klok stil op 25.00 seconden en verwezen zo Khaled Abdulrahman Almobty en de SF-gefokte Varoch Saint Jean (Toulon – F: M. Jean-Paul Rius) naar de 2de plaats. De 4de plaats was voor de Noorse amazone Cathrine Tonna. Zij reed haar Miss Chili (Heartbeat) naar een chronotijd van 27.40 seconden. De top 5 werd vervolledigd door de Britse Sharon Quigley en de KWPN-gefokte Adermie 52 (S.Alba 71 – F: Stal Roelofs). Ze finishten in 27.84 seconden en bleven zo juist onze landgenoot Koen Vereecke en Ugo Manciais (Kashmir Van Schuttershof) voor.

 

Eerder op de dag werd de 1.30m rubriek gewonnen door de Spaanse amazone Bianca Terrell del Castillo. Ze reed haar KWPN-er Evantos EB (Levantos II) naar een chronotijd van 28.85 seconden en was zo bijna 2 seconden sneller dan de Tsjechische Emma Augier de Moussac. Die was met de ook al KWPN-gefokte Brighton Bay (Ultimo – F: P. & A.M. Rinkes-Tjeenk Willink) aan de meet gekomen in 30.52 seconden. De 3de plaats op het podium was voor de Amerikaanse amazone Stefanie Saperstein en Chatel van de Wolfsakker (Nabab de Reve). Zij kruisten de finish in 31.02 seconden en waren zo 23 honderdsten van een seconde sneller dan de Nederlander Sidney Eras en de Holsteiner Cashman (Cash And Carry – F: Helmut Bohm). De 5de plaats tenslotte was voor de jonge Belgische amazone Camille Demolie. Zij kruiste met haar Kalinka Van ’t Heike (Gold Fever Van ’t Heike – F: Karel Boonen) de meet in 31.39 seconden.

 

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions