Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
10/10/2017 22:08 - Jumping

CSIO Lummen is niet meer

Triest nieuws in de paardensport: CSIO Lummen, de Belgische landenprijs, gaat volgend jaar niet meer door. Opvallend, want de jongste editie was de mooiste en beste in 25 jaar. Organisator Peter Postelmans houdt er een financiële kater aan over en trekt er de stekker uit: “Ik ben in diepe rouw, er komt een einde aan mijn levenswerk.”

Peter Postelmans bedacht jaren geleden een uniek concept: voorbereidende wedstrijden voor het buitenseizoen organiseren. Die Springtour was een schot in de roos, met weekends waarbij ruim 1.000 paarden kwamen opdraven.

 

Zo werd de Springtour ook de belangrijkste sponsor van zijn landenprijs, die op zijn beurt uitgroeide tot de wereldtop. Postelmans slaagde erin om toe te treden tot de Divisie I-wedstrijden, waarvan er wereldwijd slechts acht zijn. Daar hangt evenwel een prijskaartje aan vast: 2,3 miljoen euro. 

Die lucratieve formule was andere organisatoren uiteraard niet ontgaan. Tot voor vijf jaar organiseerde Lummen quasi exclusief. De voorbije jaren is er in dezelfde periode veel concurrentie bijgekomen, die allemaal een stukje van de taart opeisten. Het stukje dat voor de familie Postelmans overbleef, werd met de jaren kleiner. 

 

“Het is geen publiek geheim dat onze Springtour de CSIO overeind hield”, reageert Peter Postelmans aangeslagen.“Door de concurrentie hielden we rekening met een terugval van het aantal inschrijvingen, maar we hadden nooit gedacht dat het zo drastisch zou zijn. We zijn teruggevallen naar één derde van het oorspronkelijk aantal paarden. Dan is de rekening snel gemaakt. We hebben alles geprobeerd, met veel investeerders gepraat, zelfs met de Limburgse Reconversie Maatschappij. Feit is dat we zo’n 20 procent tekortkomen. CSIO Lummen is mijn levenswerk. Dat het niet meer kan doorgaan, valt me heel zwaar. Ik ga door een diep rouwproces. We investeerden vorig jaar opnieuw in onder meer nieuwe pistes.”

 

Net door het prijskaartje staan weinig organisatoren te springen om een landenprijs te organiseren, wat impliceert dat België volgend jaar wellicht geen landenwedstrijd heeft. 

 

Of er überhaupt nog een Springtour in Lummen doorgaat, is vandaag koffiedik kijken. Er moet nog prijzengeld uitbetaald worden en die rekening moet eerst vereffend worden.


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions