Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
10/08/2017 16:24 - Jumping

CSIYH1* Opglabbeek: Hughes wint finale 7j

In Opglabbeek heeft de Amerikaan Michael Hughes daarnet de finale voor de 7-jarige paarden gewonnen. 10 van de 36 starters wisten de basisomloop foutloos af te leggen en zich zo te plaatsen voor de barrage. Daarin kwam Hughes, die rijdt voor de Ashford Farm, met de KWPN-gefokte F (Baltic VDL – F: F.C. Raats) aan de meet in 37.14 seconden en hield zo onze landgenoten van de overwinning. De 2de plaats was namelijk voor Maartje Verberckmoes en haar Guidam’s Willow The Second (Willow – F: C. Den Boer). Verberckmoes finishte in 38.04 seconden en was daarmee ook amper 4 honderdsten van een seconde sneller dan Pieter Devos. Die moest met zijn ook al KWPN-gefokte Flash (Numero Uno – F: Ad Roefs) tevreden zijn met de 3de plaats. De Zweedse Angelica Augustsson Zanotelli, gisteren ook al 3de, werd vandaag 4de. Ze reed haar Nintender Star (Nintender – F: Pat Tully) naar een chronotijd van 38.23 seconden. De 5de plaats was voor de Italiaanse topruiter Alberto Zorzi en de SBS-gefokte Eclat du Bourbecq (Baloubet du Rouet – F: Benoit Devillers). Zij kwamen door de chrono in 42.79 seconden.

 

Eerder op de dag stond er weer geen maat op de Colombiaan Santiago Diaz Ortega in de rubriek voor 5- en 6-jarige paarden. Net als donderdag tijdens de openingsrubriek bezette hij zowel de 1ste als de 2de plaats, met het verschil dat hij vandaag won met de KWPN-gefokte G (Quality Time – F: D. Schaper) en 2de werd met Hbr Charlotte (Kannan – F: SCEA Elevage del Colle). Met G zette hij de klok stil op 23.66 seconden, met Hbr Charlotte kwam hij aan de meet in 24.44 seconden. Net daarachter zagen we dan weer de winnende combinatie van vrijdag, de Amerikaanse amazone Bliss Heers en haar KWPN-gefokte Goodbye (Eldorado van de Zeshoek – F: Weenink). Zij klokte af in 24.49 seconden en zo bezette zowel de 3de als de 4de plaats. Eerder in de proef was ze namelijk met haar andere paard, Go Eldor (Eldorado van de Zeshoek – F: Everse), aan de meet gekomen in 24.97 seconden. De top 5 werd vervolledigd door de Nederlandse amazone Ellis Pex die ook kan terugkijken op een geslaagd concours. Zij finishte met haar G van de Oudenbosch (Cantos) in 25.88 seconden. 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions