Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
10/05/2017 15:51 - Jumping

CSIYH1* Vilamoura: Belgen domineren 6j en 7j

In het Portugese Vilamoura werden de rubrieken voor de jonge paarden vandaag volledig gedomineerd door onze landgenoten. Bij de 6-jarige paarden was het Cassandre Marherbe die vanmorgen de overwinning naar zich toe trok. Malherbe, die gisteren ook al 8ste werd, finishte met haar SBS-gefokte Fee van het Cauterhof (Bamako de Muze – F: Frederik Spiessens) in 32.59 seconden en zorgde zo voor de eerste Belgische overwinning in Portugal. Zowel de 2de als de 3de plaats waren voor de Franse ruiter Guillaume Foutrier. Met de ook al SBS-gefokte Fayerbal du Ronchy (Baloubet du Rouet – F: Joseph Eichenlaub-georges) haalde hij de finish in 32.74 seconden, met de SF-gefokte Burton de Lannay (Diamant de Semilly – F: Bernard Dorchies) kwam hij aan de meet in 33.79 seconden. De 4de plaats was voor de Britse amazone Jaime Marsh en de BWP-gefokte Late Night S (Der Senaat 111 – F: Starhorses N.V.), net voor de Nederlander Doron Kuipers en zijn Ugrant Z (Utrillo Van De Heffinck – F: H.G.A.M. Ten Doeschate). Verder zagen we nog ereplaatsen voor Celine Schoonbroodt-De Azevedo, die maar liefst 3 paarden foutloos aan de meet wist te brengen. Ze werd 7de met Beautiful de La Roque (Diamant de Semilly – F: EURL Top Stallions Company), 10de met Granada (Casall – F: Stoeterij Het Maalwater) en 12de Laurens – S (Spartacus – F: Sylvain De Wreede).

 

Na de rubriek voor de 6-jarige paarden volgde de rubriek voor de 7-jarige paarden en hierin was het opnieuw raak voor ons land. Ditmaal was het Victor Daem die het Belgische volkslied liet klinken. De stalruiter van Stal Thijssen kruiste met zijn For President (Numero Uno – F: H.M. Dekker) de finish in 34.37 seconden en was zo 12 honderdsten van een seconden sneller dan de Portugees Hugo Tavares en de BWP-gefokte Kiss de Sobral Da Costa (Equistro – F: Manuel Antonio Sobral Da Costa). De 3de plaats was voor de Braziliaan Joao Victor Castro. Hij reed de BWP-gefokte merrie Kaprice DV (Diabeau Van De Heffinck – F: Stal Devos DV) naar een chronotijd van 35.34 seconden. De 4de plaats was opnieuw voor Portugal met Duarte Seabra en zijn schimmelhengst Alentejo (Nartago – F: Emilio Malta da Costa). Zij bereikten de meet in 37.27 seconden. De top 5 werd vervolledigd door de Italiaan Luca Maria Moneta en Jonas KM (Joly St. Hubert – F: Marti Kurt).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions