Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
10/01/2017 19:27 - Jumping

CSI1* Lier: Thibeau Spits wint GP!

De jonge Thibeau Spits heeft vanmiddag in het Azelhof de afsluitende CSI1* GP op zijn naam geschreven. 44 deelnemers verschenen er aan de start, 7 van hen wisten alle balken in de lepels te houden en zich te plaatsen voor de barrage. Spits kwam met zijn Cleostrade (Ginus) door de chrono in 32.57 seconden en liet zo de concurrentie achter zich. Danny Van Es en Cliffhanger VM Z (Clinton – F: Stal Van Meer), die vrijdag voor de overwinning zorgde in de 1.25m rubriek, moest vandaag tevreden zijn met de 2de plaats. Hij zette de klok stil op 34.29 seconden. Het podium werd vervolledigd door Alia Humaid Bin Drai en de BWP-gefokte Indiana Van Klapscheut (Radco D’houtveld – F: Mivaro BVBA), een dochter van Farah Van Klapscheut die internationaal springt onder het zadel van Haley Elizabeth Schaufeld. Ze haalden de meet in 35.00 seconden. De Zweedse Wilma Charlotte Hellström werd 4de met de KWPN-gefokte merrie Flora (Verdi). Zij kruiste de finish in 35.79 seconden. Onze landgenote Laurine Thijs vervolledigde de top 5 met haar 7-jarige Key Biscante TB (Pavarotti Van De Helle – F: Hildegard Bastiaens). Ze finishte in 36.95 seconden, maar kreeg onderweg ook af te rekenen met een springfout.

 

De 1.15m rubriek die hieraan vooraf ging werd voor de 3de dag op rij gewonnen door Danny Van Es en Zico V (Pavoni – F: H. Slagter). Van Es finishte in de barrage in 35.97 seconden en was zo weer bijna 2 seconden sneller dan de nummer 2 in de rankschikking. Die eer was weggelegd voor onze landgenoot Thomas Kairis en Victor. Zij kwamen door de chrono in 37.77 seconden. De 3de plaats ging naar de Duitser Max Routledge. Hij reed de Z-gefokte Sandro’s Boy Z (Sandro Boy) naar een chronotijd van 37.79 seconden. De Fanse amazone Pauline Charreau bezette de 4de plaats met haar 10-jarige merrie Hiltona (Clinton – F: Hugo Versnick). Ze zette de klok stil op 38.04 seconden en liet zo de Qatarees Towaim Ali Al Marri Rashid met de BWP-gefokte Jousts (Cicero Z – F: Ali Al Rumaihi) achter zich.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions