Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
30/09/2017 21:59 - Jumping

CSI2* Lier: 3 op 3 voor Gilles Thomas!

Er gaat geen week voorbij of de jonge Gilles Thomas weet zich op een of ander internationaal concours in de prijzen te rijden, maar deze week lijkt er geen houden aan… Voor de 3de dag op rij weet hij in Lier de 1.40m rubriek van de CSI2* op zijn naam te schrijven. Na zijn overwinning van donderdag met Jacarta Van ’T Ravennest (Conterno-Grande) en zijn overwinning van gisteren met Janice (Udarco Van Overis Z – F: Ludo Van Dijck) was het vandaag opnieuw raak met de laatst genoemde. Hij klokte in de barema A rechtstreeks op tijd af in 67.00 seconden en gaf zo de concurrentie het nakijken. De 2de plaats was voor de Turkse ruiter Can Ince. Hij reed zijn S.I.E.C. Zappa WH (Sydney) naar een chronotijd van 68.58 seconden. De 3de plaats op het podium was voor de Fransman Nicolas Delmotte, die donderdag ook al de openingsrubriek voor 7-jarige paarden won. Hij finishte met de 9-jarige Unik D’Ick (Niagara D’elle Sf) in 69.82 seconden. De 4de plaats was opnieuw voor ons land met Emilie Conter en de 15-jarige Viva (Corrado I). Ze zette de klok stil op 70.14 seconden en liet zo stalgenote Petronella Andersson met Umour Noir De Crann (Kannan) achter zich.

 

In de afsluitende 1.45m rankingproef verschenen er 56 combinaties aan de start. 9 van hen, waaronder 2 Belgen, wisten alle balken in de lepels te houden en zich zo te plaatsen voor de barrage. Winst was er voor de Luxemburger Christian Weier en de 11-jarige BWP-gefokte Global (Nabab de Rêve). Hij kruiste de finish in 33.80 seconden en was zo bijna een volle seconde sneller dan de Nederlander Johnny Pals. Die kwam aan de meet in 34.79 seconden met de KWPN-gefokte Wesselina (Cumano). De 3de foutloze barragist was de Duitse amazone Isabelle Gerfer. Zij zette met Abarlo (Ustinov) de klok stil op 37.73 seconden. De Nederlander Vincent Voorn behaalde de snelste tijd. Hij kwam met Quinlan (Quidam’s Rubin) aan de meet in 32.87 seconden, een springfout onderweg zorgde er echter voor dat hij tevreden moest zijn met de 4de plaats. De top 5 werd vervolledigd door de Franse amazone Anne Sophie Hemeryck Godart en haar 8-jarige Jarpur (Ogano Sitte), ook zij kreeg een fout in de barrage. Onze landgenoten Gilles Dunon met Valentino Du Val Du Geer (Kashmir Van Schuttershof) en Jeroen Appelen met Just Krack kregen beide 2 fouten in de barrage en werden 7de en 8ste.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions