Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
29/09/2017 22:20 - Jumping

CSI2* Lier: Winst voor Detry en Thomas!

De ruiters en amazones van de CSI2* begonnen vanmorgen met een 1.35m rubriek op de Flandria Arena. Na een 2de plaats gisteren was het vandaag wel raak voor Gilles Detry en zijn BWP-gefokte Dax Van De Zandloper (Up Chiqui – F: Stal De Zandloper Caals - Present). Hij finishte in de 2de fase in een tijd van 29.35 seconden en voegt zo een nieuwe overwinning aan zijn palmares toe. De 2de plaats was voor Manon Jobin en haar Tortue Dechainee (Iowa – F: Gaelle Rotkopf & Damien Rotkopf), met wie ze eerder deze maand al een rubriek wist te winnen in het Nederlandse Roosendaal. Ze kwam aan de meet in 29.67 seconden en was daarmee bijna een seconde sneller dan Raphael Peninque Guilbert met Classico Van De Helle (Clearway – F: Thiess Meier). Rik Hemeryck werd dan weer 4de met de BWP-gefokte Jule De Lauzelle (Tornedo FCS – F: Rik Hemeryck). Hij klokte af op 32.85 seconden. De top 5 werd vervolledigd door Stephex-ruiter Daniel Deusser en de 7-jarige Killer Queen VDM (Eldorado Van De Zeshoek – F: Dirk & Ann Bruggeman-Carpentier).

 

Op de Stephex arena stond er na de rubriek voor de 5- en 6-jarige paarden een 1.40m rubriek geprogrammeerd. Hier was de winst opnieuw voor de jonge Gilles Thomas. In tegenstelling tot gisteren deed hij vandaag een beroep op de 8-jarige merrie Janice (Udarco Van Overis Z – F: Ludo Van Dijck). Hij zette de klok stil op 32.47 seconden en liet de zo de Zweedse Stina Lillje met Candelight K (Cardento – F: Karin Larsson) achter zich. Zij was aan de meet gekomen in 32.69 seconden. Het podium werd vervolledigd door de Nederlander Kevin Beerse. Hij reed de BWP-gefokte Heldia (Quadrillo – F: Luc Peeters) naar een chronotijd van 33.56 seconden. Jan Vlemmix, gisteren ook al 5de, bezette de 4de plaats met Diabolo Van De Zuuthoeve (Thunder Van De Zuuthoeve – René Vets). Hij kruiste de finish in 34.55 seconden. Stina Lillje werd ook nog 5de met haar Rihanna K (Lux Z – Karin Larsson).

 

De afsluitende rankingproef over een hoogte van 1.45m werd dan weer gewonnen door de Duitser Daniel Deusser. Hij bereikte met de 11-jarige Cortani (Cornet Obolensky – F: Christoph Beddermann) de finish in 70.68. Ex-bondscoach Dirk Demeersman en Justice Van Het Reigershof (Clinton – F: Gino & Liesbeth Feys-De Reyghere) kwamen aan de meet in 71.63 seconden en moesten genoegen nemen met een 2de plaats. Ook de 3de plaats was nog voor ons land met Stephanie Andries en haar Cicero (Darco – F: Andries Schepers). Andries behaalde met Cicero de afgelopen weken al verschillende klasseringen en zette vandaag de klok stil op 72.90 seconden. De Franse amazone Maelle Martin en Tempo Du Plix (Conterno Grande – F: Didier Tellier) werden 4de na een chronotijd van 74.02 seconden, 28 honderdsten van een seconde sneller dan de Japanner Toshika Masui met Taloubetdarco K Z (Taloubet K – F: C.T. Klaver).

TAGS   |   DANIEL DEUSSER   |   DIRK DEMEERSMAN   |   GILLES DETRY   |   GILLES THOMAS   |   JAN VLEMMIX   |   KEVIN BEERSE   |   RIK HEMERYCK   |   STEPHANIE ANDRIES   |   STINA LILLJE

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions