Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
29/09/2017 20:36 - Fokkerij

Last minute embryo op Auction Twinkeling

Last minute toevoeging van een uitzonderlijke embryo aan Auction Twinkeling’s  ijzersterke collectie

 

Morgen, zaterdag 30 september vindt de 4e editie van Auction Twinkeling plaats, waar 33 springveulens én een bijzondere embryo zullen geveild worden om 20.30u.

 

De doordachte selectie van het veilingcomité heeft zich vertaald in een uitmuntende collectie van 14 hengstveulens en 19 merrieveulens en nu wordt een opvallende embryo aan de collectie toegevoegd.

 

De embryo is een toekomstig veulen van topvererver Chacoon Blue uit niemand minder dan Andorra VG (Burggraaf). Andorra VG is de moeder van Eléonore Lambilliotte's toppaard Alaska VG Z (Andiamo Z) die op haar beurt de moeder is van Daniel Deusser's SX Hidaldo VG (Quadrillo). Andorra VG is ook de zus van onder andere de winnaar van de afgelopen Sires of the World, Jupiter VG Z (Pommeau du Heup) met Jerome Guery.

 

In de collectie die morgen geveild zal worden, zijn de merrieveulens goed vertegenwoordigd met heel wat in het oog springende veulens:

 

  • Riva AEG: een mooi, ruim merrie-veulen van Cicero Z van Paemel uit de sport-merrie Madisson “E” (Numero Uno). Zij is een dochter van de 1.45m springmerrie Fajoecha (Indoctro), de volle zus van Scott Brash’ Hello M’Lady.
  • Riviera van Schuttershof: een uniek merrie-veulen van Kashmir van Schuttershof uit Enigma van Schuttershof (Conte Bellini). Enigma’s grootmoeder is niemand minder dan Fines van Kameren, de moeder van onder andere Kashmir zelf en Jur Vrieling’s Sissi van Schuttershof.
  • C’est la Vie van ’t Bergske Z, een zeer elegant Corico Z veulen uit O’de La Vie (Vigo d’Arsouilles) O’de La Vie is de zus Olivier Philippaerts’ Icos en heeft tal van topsport paarden verder in de moederlijn
  • Roxette van de Molendreef is dan weer een zeer chique Lavallino ter Klomp merrieveulen uit de gekende fokkerij van “De Molendreef” en de zus van 1.60m springpaard Gigolo vd Molendreef. Roxette’s moeder Chanel vd Molendreef (Upsilon vd Heffinck) is de zus van tal van toppers, zoals 1.60m springpaarden Every Away (Upsilon vd Heffinck), Qadance vd Molendreef (Heartbreaker) en Twister (Orlando)
  • E-Lastic Talent Z, een merrieveulen van E-star met de befaamde merrie Wendelina van ’t Merelsnest (Darco) als grootmoeder. Wendelina sprong zelf op ISJ 1.50m niveau en is de zus van tal van beroemde toppaarden, zoals Sapphire en Qarco van ’t Merelsnest en moeder van gekeurde hengsten Edjaz van ’t Merelsnest en Glasgow van ’t Merelsnest die momenteel de Nations Cup in Barcelona springt met Jur Vrieling.

 

De collectie telt ook heel wat interessante toekomstige hengsten:

 

  • Een zeldzaam Chacco Blue hengstveulen, Rolie-Chacco van Essene uit Folie van Essene (Nonstop) die de zus is van Marlon Zanotelli’s Extra van Essene en zelf ook meerdere internationale sportpaarden gaf
  • Rassall van ’t Zorgvliet, een vos Casall ASK veulen uit Valina (Heartbreaker) die de moeder is van oa Camax (Clinton – 1.50m) en Larga van ’t Zorgvliet (Colman – 1.30m).
  • Emir van Klapscheut Z, een Emerald hengst uit een gedroomde moederlijn: moeder Kiliana van Klapscheut deed het bijzonder goed dit jaar bij de 7-jarigen. Grootmoeder is Pilar Cordon’s Goriana van Klapscheut, die op haar beurt de zus is van de nieuwe Wereld Kampioen bij de 7-jarigen Koriano van Klapscheut.
  • Rhum van ’t Steentje: een zeer knappe Cicero Z van Paemel uit de zus van 1.50m topper Fiesta van ’t Steentje (Vigo d’Arsouilles). 3e moeder Freja (Porche de Bornival) is ook de grootmoeder van hengsten Action Breaker & Quasimodo vd Molendreef en Wilm Vermeir’s IQ van ’t Steentje (1.60m – Toulon).
  •  

Het programma van de avond:

 

16u: Voorstelling van de veulens (wordt uitgezonden op Clip My Horse)

 

19u: Receptie en rondleiding in de stallen

 

20.30: Start van de veiling

 

Alles wordt gestreamd door Clip My Horse. Geïnteresseerde kopers kunnen op afstand bieden via telefoon of het online platform van Equinia.     

                                                                                                                                                                                          

www.auction-twinkeling.com

info@auction-twinkeling.com

 

Auction Twinkeling – Hoebenschot 6a, 2460 Lichtaart (BE)


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions