Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
29/09/2017 00:02 - Jumping

CSI2* Lier: Gilles Thomas start met winst

In eigen land wordt er deze week onder andere internationaal gesprongen in het Azelhof in Lier. Starten deden ze daar vanmiddag om 12.00u met een 1.40m rubriek voor de ruiters en amazones van de CSI2*. De overwinning bleef ook meteen in België met de jonge Gilles Thomas en zijn Jacarta Van ’T Ravennest (Conterno-Grande). Hij finishte in de 2de fase in 28.27 seconden en liet zo Stephex-amazone Jonna Ekberg met Stella Levista (Satisfaction), met wie ze vorige maand in Beerveld nog een proef wist te winnen, achter zich. De 3de plaats was voor Zwitserland met Romain Duguet. Hij finishte met de SF-gefokte Tipsy Girl Loisel (Diamant de Semilly) in 29.97 seconden en was zo ruim een seconde sneller dan onze landgenoot Rik Hemeryck met Deesse De La Sure (Quickfire de Ferann). Daniel Deusser, ook al rijdend voor Stephex Stables, vervolledigde de top 5 met de 11-jarige Cortani (Cornet Obolensky). Zij kwamen aan de meet in 31.04 seconden.

 

In de daaropvolgende proef, eveneens een 1.40m rubriek van de CSI2*, was de winst voor de Duitser Harm Lahde. Hij kruiste met zijn 10-jarige Oak Grove’s Celebrity (Cassini II) de finish in 32.08 seconden. De 2de plaats ging naar de Australische amazone Amy Graham en de SBS-gefokte Cali Des Bergeries (Baloubet Du Rouet). Zij kwamen aan de meet in 32.48 seconden en waren daarmee 33 honderdsten van een seconde sneller dan de Braziliaan Fernando Chiarotto Penteado met Catija ET Z. Op plaats 4 zagen we met Stephanie Andries en Cicero (Darco) de eerste Belgische combinatie. Ze kruisten de finish in 32.91 seconden en behaalden zo dus opnieuw een klassering. Andries behaalde eerder al verschillende klasseringen in onder andere Opglabbeek, Zandhoven en het Nederlandse Roosendaal. Jan Vlemmix kwam aan de meet in 33.18 seconden met de 8-jarige Jadetta Van Het Mettenhof (Sandro Boy – F: Hendrik Hendrix).

 

In de afsluitende 1.30m rubriek op de Flandria Arena was het net niet voor onze landgenoten. De winst ging naar Bermuda met Jillian Terceira. Ze kruiste met haar 12-jarige Amarulla (Quasimodo Z) de finish in 56.60 seconden en liet zo een trio Belgen achter zich. Gilles Detry kwam het dichtst in de buurt met BWP-gefokte Dax Van De Zandloper (Up Chiqui). Hij kwam aan de meet in 57.50 seconden. De 3de plaats was voor Jorien Livens en Conassis Van De Helle (Clearway) na een chronotijd van 59.17 seconden. De 3de Belg in de top 5 was voor de jonge Mathias Hazebroek met de 10-jarige Hanibal (Heartbreaker). Hij zette de klok stil op 59.83 seconden en liet daarmee de Italiaan Neri Pieraccini met Jazmin Van De Wezelse Heihoeve (Darco) achter zich.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2018 © Galop.be & Pweb Solutions