Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
28/09/2017 23:02 - Jumping

CSIO5* Barcelona: Belgen nipt naar de finale

Onze landgenoten hebben zich vanmiddag in het Spaanse Barcelona nipt weten te kwalificeren voor de grote finale van FEI Nations Cup van zaterdagavond. 15 landenteams kwamen er aan de start in deze 1ste kwalificatieronde, de 8 besten plaatsten zich voor de finale.
Voor ons land was het Pieter Devos die als eerste aan de start kwam zijn 13-jarige ruin Espoir (Surcouf De Rêvel). Hij kende echter een offday en moest de ring verlaten met 20 strafpunten. Vervolgens haalden zowel Niels Bruynseels met Cas de Liberte (Cracky Z), als Jérôme Guery met zijn Olympiadepaard Grand Cru van de Rozenberg (Malito de Reve) de eindmeet met 1 springfout. Gregory Wathelet wist als laatste Belgische starter met zijn 11-jarige merrie Coree (Cornet Obolensky) de omloop wel foutloos af te leggen. Ons land eindigde zo op een ex aequo 6de plaats met een teamtotaal van 8 strafpunten.

 

Frankrijk

 

Zowel Canada als Frankrijk beëindigden deze 1ste kwalificatie zonder springfouten, althans in eerste instantie… Het Canadese team bestond uit Yann Candele met Theodore Manciais (Kashmir Van Schuttershof), Tiffany Foster met Tripple XIII (Namelus R), Chris Pratt met Concorde (Vaillant) en Eric Lamaze met Coco Bongo (Caretino). Enkel Pratt wist het niet foutloos te houden, hij kreeg onderweg af te rekenen met 2 springfouten. Voor Frankrijk kreeg Pénélope Leprevost met Vagabond de La Pomme (Vigo D’Arsouilles) een springfout, maar kwamen Kevin Staut met Reveur de Hurtebise Hdc (Kashmir van Schuttershof), Olivier Robert met Eros (Querlybet Hero) en Roger Yves Bost met Sydney Une Prince (Baloubet du rouet) wel zonder fouten aan de finish. Die laatste werd echter later op de avond gediskwalificeerd omwille van niet reglementaire strijklappen. Frankrijk zakte zo van de 1ste naar de 2de plaats met een teamtotaal van 4 strafpunten. Een plaats die ze moeten delen met Nederland, de Verenigde Staten en Duitsland. Zweden en Zwitserland behaalden een teamtotaal van 8 strafpunten en werden zo dus 6de ex aequo met ons land. 

TAGS   |   GREGORY WATHELET   |   JEROME GUERY   |   NIELS BRUYNSEELS   |   PIETER DEVOS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions