Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
27/09/2017 08:23 - Jumping

Ashford Farm koopt topper DSHS voor 400.000

Dutch Sport Horse Sales overtreft zichzelf

Ook dit jaar kon de overtreffende trap gehanteerd worden tijdens de 14e editie van de Dutch Sport Horse Sales. De Bustique-zoon Goliath zette met een prijs van €400.000 een nieuw record en ook de totaalomzet steeg naar ongekende hoogte. Opnieuw zijn de familie Hendrix en Yves Houtackers erin geslaagd een collectie te veilen waar de internationale kopers zichtbaar om stonden te springen.

Dat er veel interesse was voor de 26 vier- tot en met zesjarige toptalenten was al vroeg in het seizoen duidelijk. Met meerdere kampioenen in de collectie en enorme kwaliteit in de breedte, werd er reikhalzend uitgekeken naar de 14e editie. Vanavond kwam alles samen: een fantastische veiling met een internationaal koperspubliek dat bereid was in de buidel te tasten voor de exclusieve talenten uit de DSHS-collectie. “Ik ben bijzonder trots op wat we hier met zijn allen gerealiseerd hebben. En het is heel mooi dat de twee duurste paarden uit onze eigen opfok komen, dat is een mooie bevestiging voor ons systeem”, reageert Paul Hendrix enthousiast. “We hebben ons volop ingezet om de absolute top van de jaargangen hier in de veiling te krijgen, en dat dat gelukt is hebben we onder andere in Ermelo bewezen. Naast hele goede paarden heb je ook de juiste mensen om in hen te investeren nodig om een veiling succesvol te laten verlopen, en er bleek veel vertrouwen in de paarden en ons concept.” 

Nieuw record
Twaalf paarden brachten meer dan een ton op. De Bustique-zoon Goliath brak de records en is voor €400.000 naar de Ashford Farm verkocht. Ook voor de reservekampioen van de Blom Cup, de Plot Blue-zoon Hello Blue, bleek enorme interesse. Aan het langste eind trok een Zwitserse koper, die hem voor €345.000 wist vast te leggen. De Duitse topruiter André Thieme investeerde in de Clearway-zoon Country Boy, die door veilingmeester Koen Olaerts op €240.000 werd afgeslagen. Voor de kampioen van de Blom Cup voor zesjarigen werd €220.000 neergelegd. Daarmee vertrekt deze Indoctro-zoon Gloed naar Californië. Ook Galway Girl (v.Cardento) doorbrak de grens van twee ton. Zij zal haar carrière voortzetten met de Amerikaanse amazone Alisa Oken.

Ook dit jaar werd er een significant percentage van de opbrengst van de veilingtopper gedoneerd aan een goed doel. Jennifer Crooks van Uryadi’s Village kreeg een cheque van €44.000 overhandigd. 

TAGS   |   ASHFORD FARM

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions