Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
24/09/2017 18:58 - Jumping

WK 7-jarigen: net niet voor Devos en Flash

De laatste proef op het WK was meer dan spannend te noemen. 42 combinaties treden aan in de finale van de 7-jarige paarden waarbij er 9 foutloos wisten te blijven. Het was een moeilijke en technische proef waarbij de rechte na het groot water regelmatig naar beneden ging.

 

Ook in de barrage werd er hard gestreden maar het was uiteindelijk Dayro Arroyave die aan het langste eind trok met de BWP-er Koriano van Klapscheut. Deze Lord Z-zoon werd gefokt door Mivaro BVBA en komt uit de 1.60m springende Coriana van Klapscheut. Koriano is al enige tijd in eigendom van Gilbert de Roock en daarnaast sprong ook Gilbert zijn Everest D.R. fenomenaal in de finale onder het zadel van Julio Arias. Zij lieten helaas een tijdfout noteren.

Tweede plaats was dankzij Pieter Devos voor België. Hij reed met Flash, een Numero Uno-zoon gefokt door A.T.M. Roefs een hele snelle barrage maar was net niet snel genoeg voor Dayro.
Derde werd de Spanjaard Ivan Serrano Saens met Citizen Mezz, een Chacco-Blue hengst gefokt door Gestüt Lewitz.

Vierde plaats was voor kersvers Belgisch Kampioen Nicola Philippaerts met Krapuul F. Deze Diamant de Semilly-zoon werd gefokt door Kelly FIoole en is een halfbroer van Funky Music die we kennen onder Ann Carton-Grootjans. Ook plaats 5 ging naar België dankzij Koen Vereecke met Calgary Z. Deze Calvaro-zoon liep afgelopen jaar regelmatig in de prijzen met onder andere 2de plaatsen in Opglabbeek en Lier. Plaats 6 ging naar Andre Reichmann met Kokaine van Eeckelghem. De BWP-gefokte Nabab de Reve-nakomeling werd door Pierre Floru gefokt en is een dochter van de 1m60 springende Heroine de Muze (Taizo Sugitani).

Ook Jeroen de Winter wist zich met Cleopatra Z (Chacco-Blue - f: P. Janssen) nog te klasseren als snelste vierfouter. Hij werd uiteindelijk 12de.
 

Foto's :

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2018 © Galop.be & Pweb Solutions