Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
24/09/2017 10:00 - Jumping

WK Z: Jan Van Dyck 4de in troosting 6j

Op de Ramiro Z arena werd gisteren de troosting van de 6-jarige paarden afgewerkt. De overwinning ging naar de Australiër Rowan Willis en de AES-gefokte Wellington Grandorie (Balloon). Zij kwamen in de barema A rechtstreeks op tijd aan de finish in 52.97 seconden. Dat was bijna een volle seconde sneller dan de Colombiaan Santiago Diaz Ortega en zijn Cornet’s Crown (Cornet’s Prinz – F: Gisela Klatte), met wie hij 2 weken geleden ook nog een rubriek wist te winnen in Lier. Deze Cornet’s Crown is tevens de volle broer van Chattanooga, momenteel te zien onder het zadel van Angelica Augustsson Zanotelli. De 3de plaats was voor de Brit Graham Babes, hij stuurde Glencoe (Chellthago Z) naar een chronotijd van 55.07 seconden. Op plaats 4 zagen we met Jan Van Dyck en La Luna de Mauretus (Thunder Van De Zuuthoeve – F: Erik Van der Veken) de eerste Belgische combinatie. Zij kwamen aan de meet in 56.45 seconden en waren daarmee maar 2 honderdsten van een seconde sneller dan de Braziliaan Nando de Miranda en Zandora Z (Zandor – F: SA Bayard) die de top 5 vervolledigden. Thomas Mertens werd nog 6de met de KWPN-gefokte Gandhi (Zirocco Blue VDL) na een tijd van 57.01 seconden.

 

Andere Belgen die zich wisten te klasseren waren Caroline de Laet met Lune de Mai M (President – F: Monique Laboulle) op plaats 11, Senne Thomas met Gaesbekers Glamour Girl (Zirocco Blue VDL – F: Stoeterij Gaesbeek VOF) op plaats 14, Dieter Laheyne met New Delhi Van Het Waterschoot (Nabab de Rêve – F: L.V. Agri-Patteet), uit de GP-merrie Taxi, op plaats 18, David Malfait met Louis Z (Levisto Z – F: M&R Melchior-Kierkegaard) op plaats 19, Gilles Faveere met Calvarino Z (Calvaro Z – F: Arnold Leyn) op plaats 21, Katja Haep met Chanita (Caretino – F: Hans-Hermann Gericke) op plaats 24, Gilles Dunon met Louis Vuitton vd Wouwerse Veld (Thunder Van De Zuuthoeve – F: Stal Hazebroek) op plaats 27 en Jorik Vervoort met Luciano van het Geinsteinde (Quinn van de Heffinck – F: Bethy Noens) op plaats 34. 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions