Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
23/09/2017 18:13 - Jumping

Nicola Philippaerts Belgisch kampioen!!

Nicola Philippaerts is daarnet in Lanaken de nieuwe Belgische kampioen geworden. Hij wist zijn 9-jarige hengst Chilli Willi (Casall ASK) in beide omlopen foutloos aan de meet te brengen en zo de Belgische titel aan zijn palmares toe te voegen!

 

De top 15 uit de twee kwalificatierondes eerder deze week verschenen vandaag opnieuw in de ring om in 2 rondes uit te maken wie de nieuwe Belgische kampioen zou worden. Jos Verlooy en zijn 9-jarige Igor (Emerald van ’T Ruytershof) stonden aan de leiding, voor Nicola Philippaerts met Chilli Willi en Gregory Wathelet met MJT Nevado S (Calvados Z). In die 1ste ronde deden zowel Wathelet als Philippaerts het foutloos en ook Verlooy was op weg naar een mooie nulronde; een fout op de laatste hindernis zorgde er echter voor dat Verlooy naar een voorlopige 4de plaats zakte. Philippaerts kwam aan de leiding, voor Wathelet en Tom Dhaeyere. Die was met zijn James Van De Oude Heihoef (Douglas) naar de 3de plaats in het klassement gesprongen.

 

In de laatste ronde deed Jos Verlooy het opnieuw foutloos en zette zo de top 3 meteen onder druk, een fout zou namelijk betekenen dat ze terug achter Verlooy zouden komen te staan. Tom Dhaeyere, die als volgende in de ring kwam, ging met zijn James Van De Oude Heihoef in de fout en beëindigde zijn BK met een totaalscore van 9.26 strafpunten. Hij zou 5de worden. Ook Gregory Wathelet ging met zijn MJT Nevado S een keer in de fout en zo groeide de hoop weer bij Jos Verlooy. Nicola Philippaerts en Chilli Willi, met wie hij vorige zondag ook nog 4de werd in het Zwitserse Lausanne, verschenen als laatste in de ring,. Philippaerts hield het hoofd koel en kroont zich zo voor het eerst tot Belgisch kampioen! Verlooy werd 2de, Wathelet 3de. Christophe Vanderhasselt werd nog 4de met de 9-jarige Identity Vitseroel (Air Jordan Z) met een totaalscore van 6.92 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions