Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
23/09/2017 14:48 - Jumping

WK Z: Troosting 7j. voor Jeroen de Winter

Vandaag werd de troosting voor de jonge paarden afgewerkt en daarin deden de Belgen het uitstekend!

Jeroen de Winter had het geluk de afgelopen twee dagen niet aan zijn zijde met Karmelita van den Dries, maar gebruikte de troosting om revanche te nemen! Hij was zelfs maar liefst 2 seconden sneller dan Bernd Rubarth met Cortina (Corlensky G - f: Henning Seekamp) . Karmelita van den Dries is een Diamant-dochter en de halfzus van onder andere Equita en Hope van ’t Zorgvliet en Rahmannshof’s Baluga en gefokt door Dirk van Aken uit Merchtem.
De derde plaats was voor Maud Roosendaal met Fancy Roos VDL (Baltic VDL), die gefokt is door Isabelle van Eeckhout en uit de stam komt van VDL Bubalu en VDL Montreal.

Plaats vier en vijf waren ook voor België: Gilles Thomas wist met Konak (Nabab de Reve - f: Hens-Verelst) recent nog in Lier bij de 7-jarigen te winnen en reed gisteren ook al naar een 4de plaats maar viel net buiten de finale. Koen Vereecke won met QP Castellane (Casall - f: Detlef Hennings) recent nog de finale van de 7-jarige paarden in Moorsele maar moest nu met een 5de plek genoegen nemen.


Maar ook buiten de top vijf wisten zich nog meerdere Belgen te klasseren. Filip Lacus werd met de Z-gekeurde Kingston van Paemel (Numero Uno - f: Stoeterij van Paemel), de halfbroer van Cicero Z van Paemel en Hawai van Paemel, tiende terwijl Leonie Peeters met Tinkoucha Hero Z (Tinka’s Boy - f: Luc Henry) op plaats elf volgde. Tinkoucha werd in 2015 door de Rostal aangekocht op de Woodlands veiling en komt uit Gatoucha van ’t Roosakker die zelf 1.50m sprong en tevens de halfzus is van Electra van ’t Roosakker. Benny Naessens werd met Kolonel Cento (Calvaro - f: Luc de Snerck) vijftiende. Deze Kolonel Cento komt uit zijn beurt dan weer uit de moederlijk van Amaretto d’Arco en H&M Forever d’Arco ter Linden. Marinus den Doelder was met Kontessa Ten Braem (Cornet Obolensky - f: Catherine Hermans) de laatst geklasseerde Belg op een 17de plaats.

In totaal reden er 28 van de 90 combinaties foutloos. 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2018 © Galop.be & Pweb Solutions