Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
22/09/2017 18:58 - Jumping

WK 7-jarigen: Winst voor Thierry Goffinet!

Op deze 2de dag van de wereldkampioenschappen in Lanaken waren het vanmorgen de 7-jarige paarden die er om 08.00u al eerste aan begonnen. Pistebouwer Luc Musette had voor deze 2de kwalificatie een barema A rechtstreeks op tijd voorzien. 6 combinaties besloten niet meer van start te gaan waardoor er nog 183 in de ring verschenen.

 

Is tegenstelling tot gisteren, waar de top 5 van het klassement volledig bestond uit buitenlanders, waren het vandaag wel onze landgenoten die met de pluimen gingen lopen. Winst was er voor Thierry Goffinet en zijn Belgische kampioen Kannabis Van De Bucxtale (Contact Van De Heffink). Goffinet, die gisteren tijdens de 1ste kwalificatie nog een pechfoutje kreeg op de laatste hindernis van de basisomloop, klokte af in 60.26 seconden en voegt zo een nieuwe overwinning toe aan zijn palmares. Hij werd echter op de hielen gezeten door een andere landgenote want Gudrun Patteet kwam met de BWP-gefokte Sea Coast Kira van het Bokkenhof (Emerald van ’T Ruytershof) slechts 6 honderdsten van een seconde langzamer door de chrono. De 3de plaats was ook Belgisch getint met de voor Gilbert De Roock rijdende Colombiaan Dayro Arroyave. Hij finishte met de BWP-gefokte merrie Kadance van ’T Lozerhof (Kashmir Van Schuttershof) in 60.53 seconden. De 4de plaats was dan weer terug voor ons land met de jonge Gilles Thomas en zijn Konak (Nabab de Rêve). Zij kwamen aan de meet in 61.81 seconden en waren zo 7 honderdsten van een seconde sneller dan de Amerikaanse Taylor Flury met Carrasca Z (Asca Z), die de top 5 vervolledigde.

 

Andere Belgen die zich nog wisten te klasseren waren Nicola Philippaerts met Krapuul F (Diamant de Semilly) op plaats 8, Guy Janssens met Fun Again (Indoctro) op plaats 14, Mike Van Olst met de hengst Cooper I Z (Chellano Z) op plaats 17, Pieter Devos met Flash (Numero Uno) op plaats 19, Patrick Jonkmans met Kamiel van het Langwater (Wiensender) op plaats 26, Vicky van de Poel met Frenchy VDS (Cornet Obolensky) op plaats 35, Filip Lacus met Kingston van Paemel (Numero Uno) op plaats 37, Gregory Wathelet met Full House Ter Linden Z (Forever d’Arco Ter Linden) op plaats 40 en Bjorn Vandenbossche met Kandora (Berlin) op plaats 41. 

TAGS   |   DAYRO ARROYAVE   |   GILLES THOMAS   |   GUDRUN PATTEET   |   MIKE VAN OLST   |   NICOLA PHILIPPAERTS   |   TAYLOR FLURY   |   THIERRY GOFFINET

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions