Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
22/09/2017 17:42 - Jumping

Sires Lanaken: Guery verlengt titel!

Zojuist werd in Lanaken de moeilijke proef van de Sires afgewerkt waarbij zowel de oxer op 5 galopsprongen na het groot water als de driesprong een belangrijke scheidsrechter was.

Uiteindelijk wisten er 7 van de 50 combinaties de nul op het scorebord te houden. Drie combinaties kregen een strafpunt tijd waaronder Karline de Brabander die met Elvis Ter Putte (Diamant de Semilly - f: Georges de Maertelaere, Assenede) een hele sterke omloop reed.

Jérôme Guery liet met Jupiter VG (Pommeau du Heup - f: Alois van Gorp, Kasterlee) zien dat hij zijn titel van vorig jaar wou verlengen. Als eerste starter in de barrage reed hij snel, met risico en foutloos waardoor hij, opnieuw met een hengst van Tal Milstein, de titel binnen haalde. Willem Greve deed als laatste barragist met Carrera (Larino Cooper - f: A. Floryn, Geesteren), die in Tubbergen nog de CSI2* Grand Prix wist te winnen, een goede poging voor de overwinning. Hij was uiteindelijk toch een seconde langzamer dan Guery waardoor hij zich met zilver tevreden moest stellen. James Billington kon met VDL Cartello (Cartani - f: Witt Pferdezucht), die in 2015 al eens derde werd in Lanaken en tevens de halfbroer is van VDL Cardento, ook in de barrage een mooie foutloze omloop noteren waardoor hij nu opnieuw derde eindigde.

Katharina Offel bleef met JK Horsetrucks Leasure Z (Levisto Z - f: JK Horsetrucks), die Cocaine Z als grootmoeder heeft, dubbel foutloos en finishte 4de.  Ferenc Szentirmai en Usador du Rouet (Crusador - f: Yannick Fardin) reden een langzame foutloze barrage wat een vijfde plaats opleverde. Deze Usador komt, zoals zijn naam reeds doet vermoeden, uit dezelfde stam als wijle Baloubet du Rouet. Moeder El Ira is immers de volle zus van Baloubet. Harrie Wiering, die gisteren al de warming-up wist te winnen met Billy King (Baloubet du Rouet - f: Gestüt Lewitz) wou vandaag opnieuw met de winst aan de haal gaan maar kreeg een fout in de barrage waardoor hij met een 6de plaats genoegen moest nemen. Artur da Silva en Inonstop van ’t Voorhof (Nonstop - f: Frans Voeten, Rijkevorsel), vorig jaar nog goed voor een 2de plaats bij de Sires, kregen in de barrage twee fouten waardoor hij uiteindelijk 7de finishte.

Foto's :

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions