Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
22/09/2017 15:22 - Jumping

CSI2* Rome: Verberckmoes start sterk!

De wereldtop houdt dit weekend halt in de Italiaanse hoofdstad Rome voor de 14de manche van de Longines Global Champions Tour. Naast de CSI5* staat er echter ook nog een CSI2* op het programma waarin onze landgenoten Ignace Philips en Maartje Verberckmoes aan de start komen.

 

Beiden begonnen gisterenavond alvast heel goed aan hun concours. In de afsluitende 1.35m – 1.40m rubriek werd Philips 4de en Verberckmoes 5de. Philips finishte in deze Barema A 2 fasen met de 9-jarige Izmir van de Baeyenne (Kashmir Van Schuttershof) in 36.42 seconden en was zo 57 honderdsten van een seconde sneller dan Verberckmoes, die een beroep deed op de 7-jarige Arco D’Obercourt (Darco). De winst ging naar Noorwegen met Johan-Sebastian Gulliksen en de 11-jarige Via Van Karmenhoek Z (Via Veneto). Zij haalden de meet in 34.44 seconden en bleven zo de Italianen Guido Grimaldi met Unit 2 (Uccello) en Massimo Tonali met Kondi Randi (Colonado) voor. Die waren door de choro gekomen in 35.20 seconden en 35.35 seconden. Maartje Verberckmoes werd ook nog 16de met haar 8-jarige hengst Jugano van de Vosberg (Ogano Sitte) na een tijdfoutje in de 2de fase.

 

Opnieuw Verberckmoes

 

Vanmorgen was het opnieuw raak voor Maartje Verberckmoes in de ochtendrubriek over een hoogte van 1.30m. Ze finishte met haar Arco D’Obercourt opnieuw foutloos en zette de klok stil op een tijd van 69.71 seconden, goed voor een mooie 3de plaats. De overwinning was voor de Italiaan Eugenio Grimaldi met de BWP-gefokte Hurricaine van de Fruitkorf (Darco). Hij kruiste de finish in 65.61 seconden en liet zo de concurrentie ruim achter zich. De Noor Age Dagfinn Eide Askeland kwam met de 13-jarige Calido Boy (Calido Ass) het dichtst in de buurt, hij kwam aan de meet in 69.05 seconden. De top 5 werd vervolledigd door de Britse Tess Carmichael met Bangle SR (Chin Chin) en de Zwitserse Flaminia Straumann met Cupido Z (Caridor).

 

TAGS   |   IGNACE PHILIPS   |   MAARTJE VERBERCKMOES

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions