Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
22/09/2017 13:42 - Jumping

WK 6-jarigen: Belgen net naast podium...

Een kwartiertje later als de 5-jarigen mochten ook de 6-jarige paarden er gisterenochten om 08.00u aan beginnen. Zij sprongen hun 1ste kwalificatieronde op de Ramiro Z arena en pistbouwer Luc Musette had voor hen een barema A 2 fasen over een hoogte van 1.30m voorzien. Van de 261 startende combinaties wisten er 97 zowel de 1ste als de 2de fase zonder fouten af te leggen. De winst was voor de Portugees Rodrigo Giesteira Almeida en de BWP-gefokte Lycero St. Hubert (Cicero Z). Almeida, die rijdt voor de Nederlandse stal van Lowie Joppen, zette de klok stil op 30.63 seconden. De 2de plaats was voor de Duitser Toni Hassmann en de Westfaalse merrie Pepita Con Spita (Con Spirit 7). Zij kwamen aan de meet in 31.61 seconden en waren daarmee 12 honderdsten van een seconde sneller dan de Braziliaan Thiago Ribas da Costa met de Z-gefokte hengst Aragon Des Dames Z (Arko III). Guy Beyers was op plaats 4 de eerste Belg. Hij reed de ook al Z-gefokte merrie Belena du Sud  Z (Bamako de Muze) naar een chronotijd van 31.91 seconden. De top 5 werd vervolledigd door Jan Vermeiren en de BWP-gekeurde hengst Le Blue Diamond van ’t Ruytershof (Plot Blue). Zij kruisten de finish in een tijd van 31.94 seconden.

 

Als we verder gaan kijken tussen de dubbel foutloze combinaties zien we ook enkele gekeurde hengsten terugkomen. Zo deed Walter Lelie het dubbel foutloos met de BWP-gekeurde Le Diamant Horta (Diamant de Semilly) en bracht Zangersheide-ruiter Mike Van Olst de hengsten Solid Gold Z (Stakkato Gold) en Corico Z (Coriano Z) foutloos aan de finish. Voor het SBS-stamboek sprong Plato de Muze Z (Plot Blue) een foutloze omloop. Hij deed dit onder het zadel van Thomas de Wit, die het naast Plato de Muze Z ook nog eens dubbel foutloos deed met Tools DW Z (Toulon). Ook Dieter Laheyne wist alle balken in de lepels te houden met zijn New Delhi vh Waterschoot Z, een zoon van Nabab de Rêve uit de merrie Taxi (Royal Bravour). Deze Taxi sprong in het verleden internationaal onder Gudrun Patteet. Vicky Van De Poel en La Costa (Gitano Van Berkenbroeck), vorige maand nog 2de tijdens het Belgische kampioenschap in Gesves, deden het eveneens zonder fouten.

 

De andere Belgische combinaties die het dubbel foutloos deden waren: Jan Van Dyck met La Luna de Mauretus (Thunder Van De Zuuthoeve), Jorik Vervoort met Lovina Van Prinseveld (Horion de Libersart), Pascale Haep met Lola HH (Lordanus), Gilles Thomas met Dalida (Casall ASK), Caroline de Laet met Halland van de Mispelaere (Hasali van de Mispelaere), Guy Beyers met Latisha de Regor (Diamant de Semilly), Maarten Driessen met Diamara Z (Diarado), Inge Carton met Lot Blue B&V (Plot Blue), Christophe Meirschaert met Coldplay I (Contendro I), Geert Adriaensen met Zeppelin du Sud Z (Zirocco Blue), Jorik Vervoort met Luciano Van Het Geinsteinde (Quinn Van De Heffinck), Damien Haelterman met Fabius de Laubry (Baloubet de Rouet), François Bossu met Barachiel d’Ouilly (Lando), Boris Mauroy met Big Lord Carthago (Mylord Carthago) en Senne Thomas met Gaesbekers Glamour Girl (Zirocco Blue).

 

TAGS   |   DIETER LAHEYNE   |   GUY BEYERS   |   JAN VERMEIREN   |   MIKE VAN OLST   |   RODRIGO ALMEIDA   |   THOMAS DE WIT   |   VICKY VAN DE POEL   |   WALTER LELIE

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions