Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
20/09/2017 17:05 - Jumping

BK Senioren: Wouter Devos neem de leiding!

Domein Zangersheide in Lanaken is deze week opnieuw het decor voor de Wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden. 4 dagen lang zullen de beste 5-, 6- en 7-jarige paarden van de wereld het beste van zichzelf geven en een gooi doen naar de wereldtitel. Tegelijkertijd met dit WK vindt echter ook het Belgisch Kampioenschap voor senioren plaats. Dat startte vanmiddag om 15.30u op de Ratina Z arena met een Tabel C.

 

Door verschillende afmeldingen en tegelijkertijd toekenningen van wildcards aan Arnaud Doem en Annelies Vorsselmans zag de deelnemerslijst er last minute toch nog net iets anders uit dan voordien. 40 combinaties verschenen aan de start van deze 1ste kwalificatie en het bleek al snel dat pistebouwer Luc Musette een moeilijk parcours had neergezet. Verschillende ruiters en amazones gingen in de fout en ook regerend Belgisch Kampioen Pieter Devos was bij de ongelukkigen. Hij startte nochtans heel sterk en was met zijn 9-jarige Claire Z (Clearway) op weg naar een keurige nulronde, een weigering op het open zorgde er echter voor dat Devos veel tijd verloor en een nieuwe Belgische titel meteen uitgesloten was. Ook nadien bleven er regelmatig fouten gemaakt worden en uiteindelijk wisten er 11 deelnemers alle balken in de lepels te houden. De winst in deze 1ste kwalificatie was uiteindelijk voor Wouter Devos en zijn 14-jarige Tonik Hero. Devos kwam met de zoon van Ogano Sitte als 1ste in de ring en zette direct een heel sterke ronde neer! Hij zette de klok stil op 71.12 seconden en stond zo van begin tot einde aan de leiding. De 2de plaats was voor Gudrun Patteet en de 11-jarige Sea Coast Atlantic (Schilling). Zij kwamen als een van de laatsten in de ring en kwamen uiteindelijk 62 honderdsten van een seconde tekort om Devos van de troon te stoten. De 3de plaats op het podium was dan weer voor Jos Verlooy en de  9-jarige Igor (Emerald Van ’t Ruytershof). Zij kwamen aan de meet in 72.98 seconden en waren zo 49 honderdsten van een seconde sneller dan Nicola Philippaerts en zijn Chilli Willi (Casall ASK), die afgelopen zondag nog 4de werden tijdens de CSI5* GP in het Zwitserse Lausanne. De top 5 werd vervolledigd door Gregory Wathelet en de 9-jarige MJT Nevados  S (Calvados Z). Zij finishten in een snelle 70.87 seconden, een springfout zorgde er echter voor dat deze tijd herleid werd naar 74.87 seconden. 

TAGS   |   GREGORY WATHELET   |   GUDRUN PATTEET   |   JOS VERLOOY   |   NICOLA PHILIPPAERTS   |   WOUTER DEVOS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2018 © Galop.be & Pweb Solutions