Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
14/09/2017 09:34 - Jumping

De Wachter en Hemeryck winnen in Bonheiden!

Na de internationale concoursen in Lier en Moorsele van vorige week staat er deze week een CSI3* in het Hippisch Centrum C&M in Bonheiden op het programma. Starten deden ze gisterenmiddag om 12.00u met 2 rubrieken voor de jonge paarden. In de rubriek voor de 5- en 6-jarige paarden, een barema A 2 fasen special, zorgde Marjan De Wachter meteen voor een Belgische overwinning. Ze finishte met haar L’Arcotique Van ’t Meulenhof (Bamako de Muze) in 30.02 seconden en was zo ruim een seconde sneller dan de Turk Derin Demirsoy met Flaming Key SR Z (Flamenco de Semilly), die was aan de meet gekomen in 31.27 seconden. Zowel de 3de en de 4de plaats waren dan weer opnieuw voor België met Caroline De Laet. Met haar Lune De Mai M (President) kwam ze aan finish in 31.97 seconden, terwijl ze met L’Histoire d’O (Hos d’O) de klok stil zette op 32.09 seconden. De top 5 werd vervolledigd door Charlotte Van Duppen met Ever So Clever Merelnest Z (Elvis Ter Putte), een halfzus van o.a. Don VHP Z (Diamant de Semilly) die eind vorige maand op het EK in het Zweedse Gothenburg de zilveren medaille behaalde onder het zadel van Harrie Smolders.

 

Ook in de rubriek voor 7-jarige paarden bleef de overwinning in eigen land met Rik Hemeryck en Cassamoon (Casall ASK). Hij finishte foutloos in 28.18 seconden en liet daarmee de Nederlandse Bianca Schoenmakers met F-Ninjo (Napels) achter zich. De Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli bezette dan weer de 3de plaats. Met zijn VDL Friso SMH (Bugatti VDL) kruiste hij de finish in 29.47 seconden en was zo 8 honderdsten van een seconde sneller dan de Britse Nicole Pavitt met Cornet (Colestus), die vorige week in Moorsele ook 2 keer 2de werden. De 5de plaats tenslotte was voor de Franse amazone Anne Sophie Godart met Quarmina De Greenbay Z (Qody de Saint-Aubert).


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions