Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.



Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.




Inloggen

Onthoud mij
09/11/2017 23:32 - Fokkerij

Ghlin: Boudrenghien op 1 en 2

In Ghlin vond afgelopen weekend het grote fokkerijconcours plaats.

Bij de 20 jaarlingen was het Lieven Lammers haar For Pleasure x Cooper van de Heffinck-merrie die met de winst aan de haal ging. Queen Pleasure vd Slypshoek is een halfzus van de BWP-gekeurde Nathan van de Heffinck en komt dus uit de stam van Dax van d’Abdijhoeve. Tweede werd Sexy Boy de Manhove Z die zo zijn naam eer aan deed. Deze Sir Obolensky x Quality-zoon werd gefokt door Laurent Poelaert. Derde plaats was voor Cassius de la Hoguenne Z, een Casino Royal van de Hunters x Nabab de Reve-zoon gefokt door Lola Heddebaut. Vierde was opnieuw voor een merrie, Kataleya de Valmont. Deze Dieu-Merci van T&L werd door Valentine Dumont gefokt uit een Paloubet du Chateau-merrie. De top vijf werd vervolledigd door Kwality W, een Hunters Carambole x Fidji du Fleury-merrie, gefokt door Myriam Wallez en die tevens de zus is van de1m60 springende Ninkie de Vy Z.

 

Bij de prijskamp 2-jarigen waren er 23 deelnemers en hier ging de overwinning naar Jade du Vignoble, een Curby du Seigneur x Calvaro Z-merrie gefokt door Carine Simon. Benoît Devillers zijn Jasco du Bourbecq. Deze Balou du Rouet x Orlando-zoon is een 3/4de broer van Eclat du Bourbecq, die dit weekend nog 6de werd bij de 7-jarige paarden in Lier onder het zadel van Alberto Zorzi. Derde plaats was er voor de Cornet Obolensky x Berlin-zoon Corner FZ. Hij is gefokt door Franca Az Agri Zanetti en een halfbroer van de met Jur Vrieling 1m50 springende Quality FZ. Vierde was C la vie du Ruisseau Z, een Comilfo Plus Z x Asca Z-merrie gefokt door André Vandepapeliere. Thomas Coessens is fokker en eigenaar van J’étincelle du Grezil, een Coeurbreaker du Fleury x Hermis Perrine-zoon die de vijfde plaats bezette.

 

In het Open Waals Kampioenschap vrijspringen bij de 2-jarige paarden waren er maar liefst 74 deelnemers. Hierbij was het Marc Vanlangendonck zijn Just Boy du Seigneur (Boyfriend du Seigneur) die met 82,9 % wist te winnen. Deze Just Boy komt uit een Aganix du Seigneur Z-merrie en is familie van Sea Coast Don’t Touch Tiji Hero en Esprit de la Roque. Reserve-kampioen werd de door Geert Pollentier gefokte Charmani Z. Deze Chacco Rouge-zoon is nu in eigendom van Tommy en Kevin Dermaut Hollevoet. Derde werd Janane d’Esquelmes, een Kannan-dochter gefokt door Daniel Maillart. Ex aequo 4de werden Pokahontas du Maillet Z en Jetset des Pres. Pokahontas is een Presley Boy-dochter gefokt door Laurent en Delphine Thirion-Mambour. Jetset des Pres is dan weer een Fidelgo du Houssoit-zoon uit de stam van Dundee van de Dwerse Hagen en gefokt door Stive en Jessica Dubuisson-Haussy.

 

Bij de 3-jarige deden er 12 paarden mee aan de prijskamp. Hier ging de Candillo Z x Basje-dochter Cixi de Kestemont Z met de eerste prijs aan de haal. Zij werd gefokt door Kurt van den Eynde. Tweede plaats was er voor Noblesse, een Negro x Florencio 1-merrie gefokt door Janze jun. Ernst.  Derde plaats was er voor Tijl Vanderscheuren zijn Oprah van Stinjepaals, een Numero Uno x Wandor van de Mispelaere-dochter.

 

Ook bij de 3-jarige was er het Open Waals Kampioenschap vrijspringen. Met 51 deelnemers waren het Nicolas en Daniel Boudrenghien die met de eerste en tweede plaats gingen lopen. Eerste werd de Marius Claudius x Chellano Z ruin Indigo Sitte. Deze Indigo Site is de halfbroer van de 1m60 hengsten Vatson Sitte en Cutris Sitte. Tweede werden ze met Ivanoe du Houssoit, een ruin van Hunters Scendro x Ksar-Sitte. Deze Ivanoe is een halfbroer van Artemise du Houssoit en de SBS-gekeurde hengst Fidelgo du Houssoit. Derde plaats was er voor O-mero, een dochter van Richebourg x Wandor van de Mispelaere, gefokt door Tommy en Kevin Dermaut Hollevoet. Vierde werd Caroline Michez haar Ize-coeur de Bellignies, een ruin van Diamant de Bellignies x Ogano Sitte. Deze Ize-Coeur heeft als moeder de 1.45m springende Cibelle du Seigneur, op haar beurt een dochter van de 1.60m springende Verybelle du Seigneur. I am Star du Long Chêne Z, een I am Moerhoeve’s star x Ohio van de Padenborre-dochter werd vijfde en is gefokt door Eddy Desmecht. 

 

Bij de springveulens werden er 58 getoond. Hier was het Lingot, een Greco Site x Rexar du Houssoit-zoon gefokt door Julie Deplus die won. Tweede plaats was voor Coquette de Flobecq Z, een dochter van Connor x Cassini I, gefokt door Marcel Fort. Derde werd Lexus M-G C Leuze, een Couleur Latour x Darco-zoon gefokt door Marie-Guy Chanoine uit de stam van Eurocommerce Deauville. Ex aequo vierde werden King of Panama Hero Z en Hors Prix St Aubert. King of Panama Hero is een Kassander van ’t Roosakker x Darco-zoon gefokt door Luc Henry. Moeder Panama du Seigneur liep niet alleen zelf 1.60m maar is ook moeder van 3 1.60m paarden, namelijk Tic Tac, Amour du Seigneur en Boyfriend du Seigneur. Hors Prix St Aubert is een Andiamo Semilly x Helios de la Cour II-dochter gefokt door Georges Lecharlier. Zoals haar naam al doet vermoeden is Hors Prix familie van de 1m60 springende SF-gekeurde hengst Qody de Saint-Aubert. 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions