Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
09/10/2017 22:02 - Jumping

CSI2* Lier: #jacobieniseenmachien

Wie Kristel Ceulemans een beetje volgt op facebook zal ongetwijfeld de #jacobieniseenmachien al eens voorbij hebben zien komen. Dat die Jacobien ook daadwerkelijk een machien is bewees ze vanmiddag nog maar eens door onder het zadel van Patrik Spits de CSI2* van Lier te winnen!
61 combinaties stonden er op de startlijst van de Grote Prijs Flandria Rent die om 14.30u van start ging op de Stephex Arena. Ruim 2 uur later stelden we vast dat er 16 van hen alle balken in de lepels hadden gehouden en zich geplaatst hadden voor de barrage. Daarin was het dus opnieuw Patrik Spits die aan het langste eind trok. Hij was met zijn Jacobien Dwerse Hagen (Va-Vite) vrijdagavond al 4de geworden in de 1.45m rubriek en ook gisterenavond was er al een 3de plaats in de 1.45m – 1.50m rubriek. Maar het beste had hij dus bewaard voor vandaag… Hij zette als 2de starter in de barrage direct een heel sterke ronde neer en klokte af in 39.64 seconden. Een tijd waar de volgende deelnemers een voor een hun tanden op stuk beten. Jos Verlooy kwam het dichtst in de buurt met zijn Japatero VDM (Eldorado Van De Zeshoek), hij kwam echter 12 honderdsten van een seconde tekort en moest zo genoegen nemen met de 2de plaats. Gilles Dunon en Fou De Toi Van De Keihoeve (Toulon) finishte in 40.11 seconden en zorgde zo voor een volledig Belgisch podium. De andere 2 plaatsen in de top 5 waren voor onze noorderburen met Lennard De Boer en Ewinita (Ustinov) op de 4de plaats en Kim Emmen met Delvaux (Chacco Blue) op de 5de plaats. De snelle Ier Bertram Allen met Dino W (Berlin) en de Braziliaan Cassio Rivetti met Dayton Sitte (Ogano Sitte) doken beiden nog onder de tijd van Spits, maar kregen in hun haast af te rekenen met een springfout. Allen werd 8ste, Rivetti 9de.

 

In de 1.30m – 1.35m rubriek, de prijs Immofluisteraar, die hieraan vooraf ging was de overwinning opnieuw voor de Britse Chloe Winchester met haar 10-jarige Sportsfield Our Clare. Ze kwam in deze barema A 2 fasen aan de meet in 27.38 seconden en boekte zo haar 2de overwinning in 3 dagen tijd met dit paard. De Ier Bertram Allen finishte met de 9-jarige GK Casper (Canto) in 28.37 seconden en kwam zo een kleine seconde tekort voor de overwinning. De Brit James Smit kruiste de finish in 28.72 seconden en vervolledigde het podium met 10-jarige Twix De La Roque (Kannan). Bart Clarys werd na zijn 4de plaats van gisteren vandaag opnieuw 4de plaats. Hij finishte met Best Mix Cigane Z (Contact Van De Heffinck) in 29.01 seconden en was zo 30 honderdsten van een seconde sneller dan Gustavo Arroyo met G&C Luca Brasi (Kannan).

 

TAGS   |   BART CLARYS   |   GILLES DUNON   |   JOS VERLOOY   |   PATRIK SPITS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions