Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
28/08/2017 23:56 - Jumping

CSI2* Maisons Laffitte: Belgen sterk!

In het Franse Maisons Laffitte hebben onze landgenoten afgelopen weekend verschillende topklasseringen behaald. In de afsluitende GP van de CSI2* gisteren was er zo een 2de plaats voor Frederik Cattebeke met de 8-jarige Juristo Van Het Hagenhof (Elvis Ter Putte), een 3de plaats voor Filip Lacus met Cornetto Z (Corland) en een 5de plaats voor Luc Willaumez met Radcliffe De La Causerie (Kashmir Van Schuttershof). Van de 48 starters wisten er zich 8 te plaatsen voor de barrage, waaronder dus 3 Belgen. De winst moesten ze echter laten aan Firas Jnaidy met Ukraine Du Mauprix (Calvaro), die in de barrage bijna 2 seconden sneller was dan Cattebeke.  De 4de plaats was nog voor de Fransman David Detour met Tara De Blaignac (Rubynea), die nog sneller was als Jnaidy maar een springfout kreeg.

 

In de 1.40m rubriek op zaterdag was Cattebeke ook al geklasseerd met zijn Juristo Van Het Hagenhof. Hij werd in deze barema A rechtstreeks op tijd 5de na een tijd van 69.17 seconden. De winst was voor Philippe Lazare en Rivage de Poilley (Orlando), die binnenkwamen op 64.71 seconden en zo 27 hondersten van een seconde sneller waren dan Marie Hecart met Upsilone De La Roque (Kannan). Onze landgenoot Axel Vandoorne haalde met Indigo (Breemeersen Adorado) de finish in 66.02 en werd zo 3de. Vrijdag was hij met diezelfde Indigo ook al 5de geworden.

 

In de 1.30m rubriek van de CSI2* eerder op de dag was er al een 3de plaats ex aequo voor Axel Vandoorne, ditmaal met Divini Louise (Clinton I). De overwinning was voor de Franse amazone Stephanie Hennequin met Chippie De Montsec (Chin Chin). Marie Bricout werd 5de met Un Prince De Gree (Clinton), Filip Lacus 8ste met Go West C (Winningmood Van De Arenberg).

 

Ook in de rubriek voor 7-jarige paarden op zaterdag was er succes voor ons land met opnieuw Filip Lacus. Hij werd 2de met zijn Kingston Van Paemel (Numero Uno). Verder was er ook nog een 4de plaats voor Katrien Nijs met King Kong D’Avifauna (Beaulieu’s Think Big). Zowel Lacus als Nijs legden zowel het basisparcours als de barrage zonder fouten af. De winst was voor Frankrijk met Florent Jeannin met Anouchka Du Lys (Landsturm).

 

Elias Olsen was dan weer de man in vorm in de amateurproeven. Hij wist met Thelma Du Landel (Eyken Des Fontenis) na zijn 9de plaats op vrijdag zowel de 1.20m rubriek op zaterdag als de 1.25m rubriek op zondag op zijn naam te schrijven. Emma Gilgemyn werd op vrijdag in diezelfde rubriek 4de met Bijou  D Or Z (Balougran Z). 

TAGS   |   AXEL VANDOORNE   |   FILIP LACUS   |   FREDERIK CATTEBEKE   |   LUC WILLAUMEZ

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions