Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
14/08/2017 00:20 - Jumping

CSI3* Opglabbeek: Lisa Nooren wint opnieuw!

Na de afsluitende 1.50m rubriek van gisterenavond heeft de Nederlandse amazone Lisa Nooren vanmiddag ook de CSI3* GP van Opglabbeek weten te winnen. In tegenstelling tot gisterenavond deed ze vanmiddag een beroep op haar VDL Groep Centora De Wallyro (Dobel’s Cento), met wie ze de afgelopen weken ook al succesvol was in Knokke en in Lier. Van de 55 starters wisten er slechts 6 het basisparcours zonder kleerscheuren door te komen.

In de barrage kwam de Poolse Wojciech Wojcianiec als eerst aan de start met Naccord Melloni (Nabab de Reve). Ze wist foutloos te blijven en kwam aan de meet in 43.65 seconden. De Zweedse Jonna Ekberg, rijdend voor de Stephex Stables, deed als volgende starter al 55 hondersten van een seconde van de tijd af, maar kreeg onderweg een springfout. Haar landgenote Stephanie Holmén deed vervolgens nog beter, ze reed met H&M Flip’s Little Sparrow (Cardento)een heel goede barrage en bleef bijna 3 seconden onder de tijd van Wojcianiec. Gudrun Patteet met Sea Coast Atlantic (Schilling) en Reed Kessler met Christy 3 (Christiano) waren de volgende 2 kandidaten, maar beide amazones beten de tanden stuk op de tijd van Holmén.

Als laatste was het dan de beurt aan Lisa Nooren. Ze reed een heel snelle barrage en wist zo nipt onder de tijd van Holmén te blijven.

 

Juist voor deze GP was er ook nog een 1.45m rubriek die meetelde voor de Longines Ranking. Hierin was de winst voor onze landgenote Ann Carton-Grootjans met haar 12-jarige merrie Funky Music (Vigo D’ Arsouilles). Zij was in een barrage met 13 sneller dan Jonna Ekberg met Dolitaire Chavannaise (Cicero Z) en de Amerikaanse Alise Oken met Elina (Carambole). Gilles Dunon met Valentino Du Val Du Geer (Kashmir Van Schuttershof) en Dominique Hendrickx met El Dorado (Indorado) werden 11de en 12de na 2 springfouten in de barrage. 

 

In een 1.40m rubriek van de CSI3* was de winst vanmorgen voor de Duitse Katharina Offel. Met de 7-jarige Casper J&J Z (Cicero Z), met wie ze vorige maand ook al 2de en 3de werd in Knokke, kwam ze aan de meet in 54.05 seconden. Ze bleef zo onze landgenoten Dries Dekkers met Buzzlines Tornado IV (Heartbreaker) en Sven Van Dijck met Capiche ‘Ter Elzen’ (Bamako de Muze) voor. Gilles Dunon werd nog 5de met Jango S, een 8-jarige zoon van Winningmood van de Arenberg. 

 

Stephex Arena

 

Op de Stephex Arena begon Ines Van Den Bosch met winst in een 1.30m rubriek van de CSI1*. Met haar 8-jarige KWPN-gefokte merrie Ecoliene (Warrant), met wie ze eind vorige maand ook al 1ste en 2de werd in Crans-Montana, was ze ruim anderhalve seconde sneller dan de Brit Rose Moss met Weston (Rash R). De Nederlander Bart Bles vervolledigde het podium met Evabellie W (Colman).

 

Ook de 2de rubriek op deze arena was een 1.30m van de CSI1* en ook hier was er winst voor ons land. Het was Nina Peters die met Hope Van Het Krekelhof de overwinning naar zich toe wist te trekken door ruim 3 seconden sneller te blijven dan Dylan Van Belle met Cequitta W Z (Cardento). Sylvie Morrier werd nog 5de met de 11-jarige merrie Grace Du Beaumont.

 

In de afsluitende rubriek over  een hoogte van 1.20m was het dan weer Cedric Volo die aan het langste eind wist te trekken. In een proef met 64 deelnemers wisten er zich maar liefst 27 te plaatsen voor de barrage. Volo wist met zijn Breaker Des Hazalles, een zoon van Del Piero P&B, de Ierse amazone Shannon Mackenzie met Dyolita juist achter zich te laten. Volo werd in deze rubriek ook nog 10de met Quinta M Des Hauts-Sarts Z (Quality).

TAGS   |   ANN CARTON-GROOTJANS   |   CEDRIC VOLO   |   GUDRUN PATTEET   |   INES VAN DEN BOSCH   |   KATHARINA OFFEL   |   LISA NOOREN   |   NINA PETERS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions