Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
13/08/2017 23:04 - Jumping

2 keer Olivier Philippaerts in Valkenswaard

De Global Champions Tour van Valkenswaard werd vanmiddag afgesloten met een 1.45m-1.50m rubriek in de CSI5*. Net als vorige week in Beervelde was de winst voor de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli. In een barrage met 18 was hij de snelste met Celena VDL, een 10-jarige dochter van Mr. Blue, en liet zo 3 Nederlanders achter zich.  Leopold van Asten werd met VDL Groep Miss Untouchable (Chacco Blue) namelijk 2de, Maikel van der Vleuten en VDL Groep Quatro (Quaprice Bois Margot) 3de. Ook vader Erik van der Vleuten kwam met Wunschkind 19 (Casall) niet aan de tijd van Zanotelli en moest tevreden zijn met een 4de plaats. Op de 5de plaats zagen we met Jos Verlooy de eerste Belg. Hij reed met Igor, een 9-jarige zoon van Emerald van ’t Ruytershof, een foutloze barrage en finishte in 40.42 seconden. Olivier Philippaerts werd met Ikker (Ogano Sitte) 6de na een tijd van 40.74 seconden.

 

Olivier Philippaerts

 

Dat Olivier Philippaerts het beste bewaard voor de laatste dag had hij eerder op de dag al laten zien.  

Hij won namelijk op de Second Sand Arena met de 15-jarige H&M Challenge V. Begijnakker Z (Palestro V. Begijnakker) de finale van de Big Tour in de CSI2* over een hoogte van 1.45m. Van de 66 starters wisten er maar liefst 24 zich te plaatsen voor de barrage. Philippaerts bleef met zijn tijd van 34.56 seconden voor de Nederlander Maikel van der Vleuten met Dana Blue (Mr. Blue) en de Mexicaan Enrique Gonzalez met Zapzerap (Zapatero VDL). De 4de plaats was ook nog voor ons land met Jerome Guery en Artiste de l’Abbaye d’Aulne (Conquest Van de Helle), die gisteren ook al 2de werden.

Judy Ann Melchior met Ailina 6 (Chico’s Boy) en Dries Goossens met Gina (Cicero Z) eindigden 8ste en 9de.

 

Ook in de finale van de Young horses op de Main arena was het opnieuw prijs voor Philippaerts. Na een mooie 2de plaats gisteren was hij vandaag wel de snelste met Anaelle de Lojou ( Apache d'Adriers). De klok stond stil op 34.46 seconden en zo was hij ruim een halve seconde sneller dan de Duitser Marcus Ehning met Qooper Z (Quidam de Revel). Judy Ann Melchior werd nog 7de met haar hengst Dominator 2000 Z (Diamant de Semilly) na ook een foutloze barrage, terwijl Nicola Philippaerts met Krapuul F (Diamant de Semilly) en Rachel Steffen met Doha Z (Dokkum de Rialfo) tevreden moesten zijn met een 10de en 12de plaats.

TAGS   |   JEROME GUERY   |   MARLON ZANOTELLI   |   OLIVIER PHILIPPAERTS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions