Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
08/12/2017 18:23 - Jumping

GCT Valkenswaard: Winst voor Wathelet!

In Valkenwaard heeft onze landgenoot Gregory Wathelet daarnet de tweede manche van de Global Champions League op zijn naam weten te schrijven! Wathelet, die gisterenavond nipt de barrage miste door een tijdsfout, was met Eldorado van het Vijverhof (Thunder Van De Zuuthoeve) ruim een seconde sneller dan de Spanjaard Sergio Alvarez Moya met Carlo 273 (Contender). Harrie Smolders werd dan weer 3de met de BWP-gekeurde hengst Emerald Van ’t Ruytershof (Diamant de Semilly), van wie we eerder deze week verschillende nakomelingen foutloos zagen springen tijdens het BK jonge paarden in Gesves.

Van de 54 deelnemers die aan de start kwamen wisten er maar 5 de basisomloop zonder fouten af te leggen. Pieter Devos kreeg met zijn Espoir (Surcouf de Revel) onderweg een springfout, maar werd door een heel snelle ronde toch nog 8ste. Ook Jerome Guery met Gran Cru Van De Rozenberg (Malito De Reve) en Jos Verlooy met Caracas (Casall) gingen een keer in de fout, maar belandden buiten de prijzen. De top 25 komt vanavond aan de start in de Global Champions Tour Grand Prix.

 

Eerder op de dag was er ook al Belgisch succes in de rubriek voor 6- en 7-jarige paarden. Hierin werd Olivier Philippaerts knap 2de met Anaelle de Lojou, een SF-gefokte merrie van Apache d'Adriers. In deze barema A rechtstreeks op tijd moest hij enkel de Nederland Bert-Jan van de Pol met Looyman Z (Numero Uno) laten voorgaan. Nicola Philippaerts werd dan weer 7de met Krapuul F (Diamant de Semilly). Zij finishten ruim 3 seconden langzamer dan broer Olivier. Ook Jos Verlooy met Karibou Horta (Landor S) en Gregory Wathelet Echo De Virton (Vagabond de la Pomme) eindigden nog in de top 10.

 

Second Sand Arena

 

Op de Second Sand Arena werden net als gisteren 3 rubrieken van de CSI2* afgewerkt.

In de 1.45m rubriek rechtstreeks op tijd ging de winst naar de Italiaan Alberto Zorzi met Danique, een 9-jarige merrie van Zento. Hij wist met zijn tijd van 68.36 seconden het Belgische duo Jerome Guery met Artiste de l’Abbaye d’Aulne (Conquest Van de Helle) en Jos Verlooy met Gaston Van ’t Steentje (Action Breaker), gisteren ook al 2de, voor te blijven. Guery finishte in 69.38 seconden, Verlooy kwam aan de meet in 69.99 seconden. Rachel Steffen werd nog 9de met Uncanto Di Villagana (Canturo)

 

In de 1.40m die hierop volgde bleef de winst dan weer in Nederland met Eric van der Vleuten en de 12-jarige merrie Quivivi S Z (Quasimodo Z). Hij was amper 1 honderste van een seconde sneller dan de Britse amazone Jemma Kirk met Tchoupi Pironniere (l’Amour du Bois). De Braziliaan Eduardo Menezes werd dan weer 3de met Market Irminka (Irco Mena). Voor ons land was er opnieuw een 9de plaats voor Rachel Steffen, ditmaal met Farinelli van de Zeshoek (Cum Laude Z).

 

In de afsluitende 1.35m waren er opnieuw ereplaatsen voor onze landgenoten. Gregory Wathelet reed zijn Holsteiner ruin Sandero (Sandro Boy), met wie hij gisteren al 10de werd, naar een 2de plaats.  Rachel Steffen werd hier dan weer 3de met Hermes (Chopin Van Het Moleneind), met wie ze gisteren ook al geklasseerd was . De winst moesten ze echter laten aan de Griek Aggelos Touloupis met Coco Chanell 15 (Cellestial).


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions