Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
08/04/2017 09:27 - Dressuur

WK Ermelo: Lopez de beste

In Ermelo is gisteren het Wereldkampioenschap Jonge Paarden voor dressuur gestart.

Het eerste deel van de vijfjarigen was al spectaculair met extreem hoge cijfers. Regerend Bundeskampioen en tweevoudig winnaar van de Duitse sporttesten, Don Martilla en Ann-Christin Wienkamp staan momenteel aan de leiding met maar liefst 9,76. Een tweede en derde plaats zijn voor de paarden van Andreas Helgstrand, namelijk Ferrari OLD en Casablanca.  Ferrari OLD werd vorig jaar op de PSI-veiling voor maar liefst 1,5 miljoen euro verkocht. 

Vandaag komen voor België nog Larissa Pauluis met First-Step Valentin en Katrien Verreet met Miss Furstenball aan de start. 

Bij de zesjarigen was het de Oldenburgse Quarterback ruin Quel Filou die de jury wist te overtuigen. Hij scoorde 8.98 punten onder het zadel van de Spanjaard Severo Jesus Jurado Lopez. Red Diamant, een Romanov merrie, kreeg een totaalscore van 8.88 punten en was zo goed voor de tweede plaats met de Deense Carina Cassøe Krüth. Nymphenburg’s First Ampere volgde op de derde plaats. De Duitse Tessa Frank reed deze Hannoveraanse hengst van Ampere naar een totaal van 8.86 punten. 

Nick van Laer kon met Quinto weinig rol van betekenis spelen en moest met een 6,64 genoegen nemen met een 18de plaats. 

 

Bij de zevenjarigen was het opnieuw de Spanjaard Severo Jesus Jurado Lopez die naar de overwinning reed. Met Fiontini, een merrie van Fassbinder, behaalde hij een score van maar liefst 88.389%. Patrick Van de Meer reed voor Nederland naar de tweede plaats met President’s First Apple opgezadeld, een hengst van Vivaldi, en scoorde 81.286%. Kirsten Brouwer vervolledigde de top drie met Sultan des Paluds. Hun proef was goed voor 81.239%. 

Brecht d'Hoore en Favian WH lieten een nette proef zien en was met 74,491% goed voor een 14de plaats. Larissa Pauluis en Barosso reden ook een nette proef, maar haperingen in de pirouttes zorgde voor een lagere score. Met 73.470 % reed deze combinatie naar een 20ste plaats.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions