Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
16/07/2017 22:11 - Algemeen

Emerald wint ook op het Z-Festival

Het vrij springen voor driejarige paarden op het Z-Festival, gejureerd door Jan Vleugels, Heinz Meyer en Xavier Leredde, is gewonnen door Emerine Z, een dochter van Emerald, die gisteren de GP van Chantilly won. Ook in de veulenreeksen stonden twee nakomelingen op het podium. Niet alleen in de sport, maar ook in de fokkerij is de Euro Horse-hengst zich dus volop aan het onderscheiden. Emerine Z van familie Cretskens uit Meldert scoorde op alle onderdelen goed, maar vooral op vermogen. Nummer twee Dayzee J A Z (Dayton Sitte) van Jean-André Souvereyns moest het meer van de techniek en elasticiteit hebben. Chellajane Z (Chellano Alpha Z) werd derde voor een Aktion Pur Z en een Cigaret JV Z, die ook al met enkele veulens in de smaak viel tijdens het Z-Festival.

In de WK-kwalificatieproeven ging de winst bij de zesjarigen vandaag naar Tim Franssen met Gambler Z, een zoon van Glasgow van 't Merelsnest, die vrijdag de zege in de landenprijs van Falsterbö afdwong. Hij plaatst zich voor het WK, net als C. Wellie R. 56 Z (Calvin Z) van Stal Everse en de winnaar van gisteren Mielano van Meyershof (Mylord Carthago van Nico Baerts). Bij de vijfjarigen ging de winst naar Emerald-zoon Escape Z, de halfbroer van de hengst Untouchable 27. Hij plaatst zich net als Tigra ter Wilgen Z (Taloubet Z) met Emma Rooms en Especially Ultra Z (Emerald) met alweer Nico Baerts voor de wereldkampioenschappen. Opvallend, nakomelingen van Emerald stonden in de eindstand bij de vijfjarigen op de plaatsen 1, 3 én 4 met ook nog Edouard JH Z met Neal Vanderwegen.

Uitslagen


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions