Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
16/07/2017 07:38 - Algemeen

Cornet en Dominator leveren winnaars dag 3

Na drie veulenfestival op het Z-Festival zijn alle veulens erdoor. De laatste reeksen met de oudste hengst- en merrieveulens zijn gewonnen door nakomelingen van Dominator 2000 Z en Cornet Obolensky. Dominator kende succes met Dominant van den Haze Z van familie D'Haeye uit Wingene. De Toulon-zoon Toulouse vd Haterbeek Z, gefokt uit de kleindochter van Sapphire, werd vice-kampioen voor Levisto Flamingo Z (Levisto Z) van Frans Vaessen uit Weert. De vaak voorkomende vaders Cornet Obolensky, Cicero Z, Comilfo Plus Z, Chaccoon Blue, Aganix en George Z leverden ook nu finalisten. 

In de merriereeks ging het goud naar voor de tweede maal deze week naar een veulen van Cornet Obolensky. De Kampioene Cornetta SES Z van familie Eras uit Helvoirt stond nog één trapje hoger dan de Emerald-dochter Elastin V.V. Z van Evelyne Van Vreckom. Cereuza Z van familie Lamers uit Oss werd derde en dat is een dochter van de modern fokkende Cornado II Z van Christian Ahlmann. We hadden het ook al over de nafok van Comilfo Plus Z, die ook in deze finale maar liefst drie afvaardigingen had. 

Op de Arena Ratina Z startten ook de WK-kwalificaties voor de vijf- en zesjarigen Z-paarden. Marjan Poukens won bij de vijfjarigen met Dicash Z (Dicasi OH Z) van Stal Molenaers, tevens de fokker. Clarissimo Z, die dezer dagen zijn comeback aan het maken is met Mike Van Olst van team Zangersheide, werd tweede met dochter Clarissima Z van amazone Elise Korsten. De merrie was hier op Zangersheide geboren. Diablotine DH Z (Donckervoort) stond met Mathias Hens op een derde plaats. Verder in de topacht nog drie nakomelingen van Chantilly GP-winnaar Emerald.


De eerste proef op tijd voor zesjarigen werd gewonnen door de steeds parate Nico Baerts met Melano vh Meyershof (Mylord Carthago). Frederique Borgoens en Renske Kroeze stonden op twee en drie met Twisty Girl Z (Twister de la Pomme) en Berdien Z (Bustique).

Vandaag na luik twee worden de WK-tickets uitgereikt aan de drie meest regelmatige paarden van elke leeftijdscategorie. Er wordt ook een springrubriek op stijl afgewerkt voor de vierjarigen en de driejarigen doen het in de tent in vrijheid.

Alle uitslagen

 

Foto's :

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions