Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
17/06/2017 07:23 - Algemeen

Bolesworth: Bomeré verkoopt één na duurste

Op het CSI4* van Bolesworth in Groot-Brittannië zorgde het Flanders Foal Auction team gisteren voor een zeer gunstige inbreng. Met een topprijs van 92.000 pond (ruim 105.000 euro) voor Tinka's Star werd het een historische avond. Het gaat dan ook om een zoon van de Olympische kampioen Big Star en de GP- en Wereldbekerwinnares Tinka's Serenade (Billy Twomey). Hij gaat naar Saoedi-Arabië, net als de tweede duurste van de avond, Crunch vh Ameldonk Z (Comme Il Faut), een Belgisch gefokt veulen uit de stal van Bart Bomeré en Stefanie Verbeke. Moeder Dorina du Domaine (Diamant de Semilly) sprint met Bart Bomeré zelf 1.45m. 

Volgende week organiseert hetzelfde team Flanders Foal Auction op CSI3* Bonheiden. 

Persbericht Bolesworth Elite Auction:

Het Flanders Foal Auction team dat voor het eerst de collectie selecteerde voor de derde editie van de Bolesworth Elite Auction, heeft zich volledig overtroffen. Record na record werd op een prachtige zomeravond verbroken aan de voet van het kasteel van de Britse familie Barbour. Voor maar liefst 92.000 en 62.000 pond kocht een Saudi-Arabische paardeneigenaar de hengstveulens Tinka’s Star (Big Star x Tinka’s Star) en Crunch van ‘t Ameldonk Z (Comme Il Faut x Diamant de Semilly). Ook voegde hij de Big Star x Champion du Lys voor28.000 pond aan zijn collective.
Met een omzet van 450.000 pond (513.000 euro) en een gemiddelde prijs van 25.000 pond (28.500 euro), mede dankzij de veilingmeesters Dirk Zagers en Stuart Hassall, werd er op Bolesworth geschiedenis geschreven. “Dit is niet alleen ons persoonlijk record, maar ook een record voor hier in Engeland. Niet eerder werd er op een Britse veiling zoveel voor veulens betaald”, vertelt Luk Van Puymbroeck namens het Flanders Foal Auction team. “Zo’n veilingcollectie is ook nog niet eerder hier vertoond”, haakt college Gerald Lenaerts in. “We wisten van tevoren dat er veel interesse was en een betere locatie kan je je niet wensen, maar dit hadden we ook niet verwacht. Wat een avond.”

Ook Bart Bommere uit België, die voor het eerst een veulen liet veilen, is overweldigd door de 62.000 pond (70.680 euro) voor zijn Comme Il Faut-hengstveulen. Voor 38.000 pond werd BP Golden Moments, de zoon van Stakkato Gold uit 1.50m springmerrie Ballypatrick Fligh van Greg Broderick, naar de Oekraïne verkocht. Broderick’s andere veulen, BP Super Kal-Ei, een Stakkato Gold, werd voor 26.000 pond naar de USA aan Kevin Babington verkocht. Niet vreemd aangezien Babington succesvol 1.60m Grote Prijs rijdt met Super Chilled, de volle broer van de moeder.

De halfbroer van topspringpaard Hello Sanctos kwam voor 24.000 pond in handen van de Ierse Grand Prix ruiter Darragh Kenny. Gastvrouw Nina Barbour kwam na afloop bijna niet uit haar woorden. “Dit had ik echt niet verwacht. Overweldigend. Het was crazy!”

Het team van de Flanders Foal Auction gaat volgende week verder met veilen. Op zaterdagavond 24 juni vindt de jaarlijkse veiling van springveulens tijdens Jumping Bonheiden plaats.

Auteur Wendy Scholten

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions