Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
14/02/2017 05:42 - Fokkerij

Carthina Z is BWP Merrie van het Jaar

Op de Nationale Presentatiedag, een wedstrijd vrij springen en exterieur van BWP Sint-Niklaas, wordt naar jaarlijkse traditie ook de “Merrie van het Jaar” gelauwerd. In 2017 wordt dat Carthina Z (Carthago Z x Lys De Darmen). De vosmerrie liep zelf verdienstelijk tot op nationaal en internationaal niveau 1.45m, maar staat vooral bekend als de moeder van de BWP-hengst Emerald van ’t Ruytershof (Diamant de Semilly), die vorig jaar met Harrie Smolders tweede werd in de Wereldbekerfinale te Göteborg. Zijn volle zus Diamanthina van ’t Ruytershof (Constant Van Paesschen en Niels Bruynseels) was eveneens een volwaardig Grand Prix-paard op het allerhoogste niveau. Nog drie andere nakomelingen van Carthina Z lopen op niveau 1.45m: Fragile vh Meulenhof (Calato) in Italië, Gucci (For Pleasure) in Brazilië en Illusionata (Lord Z) in België voor de stal van Ludwig Criel. 
 

Carthina Z is gefokt door Bert Van Den Branden van stal ’t Ruytershof uit Sint-Niklaas en in eigendom van de familie Vermeulen van ’t Meulenhof uit Temse. Eén van Carthina’s jongste zonen Nixon van ’t Meulenhof (Denzel vh Meulenhof) werd in 2016 vice-kampioen op de BWP-hengstenkeuring.
 

Intussen zijn de inschrijvingen voor de Nationale Presentatiedagen geopend (t.e.m. maandag 6 maart via ers.galop.be). Het evenement vindt plaats verspreid over twee dagen met het springen voor twee- en driejarigen op 11 maart en dressuur 12 maart. 
 

De eigenaars van alle geklasseerde springpaarden (25%) ontvangen een ticket voor eventuele deelname aan de Young Horse Edition van de online veiling ET-Auction.com.


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions