Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
26/01/2017 21:22 - Algemeen

KBRSF: Diergeneeskundig reglement 2017

Tijdens de Raad van Bestuur KBRSF op 24 januari 2017 werd het totaal herwerkte diergeneeskundig reglement van de Belgische Federatie goedgekeurd.  Dit reglement is onmiddellijk van toepassing voor KBRSF, de liga’s, alle provinciales en dit voor alle disciplines.  De voorbije maanden heeft de diergeneeskundige commissie KBRSF samen met de verschillende sportieve commissies, de topsportcommissie en de liga’s hard gesleuteld aan de volledige herziening van dit reglement, vooraleer dit document ter goedkeuring werd voorgelegd.

 

De belangrijkste verandering in dit totaal vernieuwde reglement is zonder twijfel de nieuwe richtlijn in verband met de verplichte vaccinaties. Zoals reeds vorig jaar aangekondigd, zullen paarden die op wedstrijd gaan binnen de laatste 6 maand vooraleer ze zich op wedstrijd aanbieden, moeten gevaccineerd zijn.  Hiermee volgt de Belgische Federatie dezelfde richtlijn die ook FEI heeft ingevoerd.  Meer details en het overzichtelijk vaccinatieschema in tabelvorm vindt u op pagina 11, Hoofdstuk 6, art 6.1.

 

Een tweede grote wijziging in dit reglement betreft de procedure voor ponymetingen.  Terwijl voorheen alle wedstrijdpony’s tot en met hun 8e levensjaar jaarlijks dienden gemeten te worden, zal dit voortaan maar tot en met het jaar waarin ze 7 worden, moeten gebeuren.  Daarenboven zullen pony’s, die bij hun eerste meting (vanaf 4 jaar) kleiner of gelijk zijn aan 137cm zonder en 138cm met hoefijzers, geen verdere jaarlijkse meting moeten hebben.   Dit staat beschreven in het reglement op pagina 12, Hoofdstuk 7, artikel 7.2.1.

 

Als derde grote wijziging werd ook een volledige procedure uitgeschreven om controles in het kader van EADCMP (Equine Anti Doping and Controlled Medication Program) uit te voeren buiten competitie.  Hiermee worden controles in aanloop naar grote wedstrijden en kampioenschappen formeel geregeld.

 

Het volledige reglement met inbegrip van de “Gedragscode voor het Welzijn van het Paard” vindt u via deze link.

TAGS   |   KBRSF

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions