Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
01/12/2017 07:24 - Algemeen

Winter Equestrian Festival gestart, maar...

Gisteren is officieel het Winter Equestrian Festival in Wellington, gestart, maar zo zwart-wit kan je het tegenwoordig eigenlijk niet meer stellen. Er wordt namelijk al een paar weken gesprongen in de paardenhoofdstad van Florida. Het circuit van Wellington wordt ieder jaar uitgebreid en is tegenwoordig een bijna continu draaiend gegeven.

Feit is dat WEF een grote aantrekkingskracht heeft. De grote verhuis naar West Palm Beach, waar een groot deel van de Amerikaanse ruiters voor de wintermaanden verblijft, is nu toch al even rond. Iedereen is gesetteld, maar nog niet iedereen is op dreef.

Gisteren hadden bijvoorbeeld nog maar achttien combinaties zich aangemeld voor het 1.45m, de hoofdrubriek. Voor de eerste WEF Challenge Cup, de klassieke GP van de donderdag, zijn ze vandaag met 53, terwijl dat aantal op de piekmomenten nog kan verdubbelen. Toppers als Beezie Madden, Eric Lamaze en Laura Kraut zijn er nog niet bij. De beste (lees: de Belgische) paarden staan nog op stal. Die kwamen we op de eerste dag nog niet tegen in de hoogste regionen van de uitslagenlijsten.

Vandaag worden de grote prijzen dan ook nog niet uitgedeeld. De eerste week van het WEF, zijn er zelfs nog geen internationale proeven. Binnen enkele weken, als er vijf sterren en veel meer dollars worden uitgedeeld, dan zal het er zich pas echt om spannen. Wordt vervolgd.

TAGS   |   WEF

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions