Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
01/09/2017 10:59 - Algemeen

Nieuwe lading Belgische paarden in Florida

Deze week begint het WEF 2017. Op het Winter Equestrian Festival in Wellington komt een nieuwe lading Belgische paarden aan de start. Het gaat om paarden die veelal reeds internationaal liepen en in het tweede deel van vorig jaar de plas overstaken, om daar nu in een beter klimaat hun carrière verder te zetten. Eén van de grootste namen onder de geëmigreerden is Hisa (Indoctro) van Robbert Ehrens. Het fokproduct van de familie Moors werd vorig jaar derde in de grote prijs van Odense en is toen in de smaak gevallen bij Margie Engle en haar leerling Leah de Martini.

Nog recenter vertrok Icarus van de Kalevallei (Kashmir van 't Schuttershof) vanuit de stal van Jur Vrieling en Suzanne Tepper naar Amerika. Lukene Arenas wordt de nieuwe berijder. Icarus sprong met zijn acht jaar in 2016 al diverse ereplaatsen bijeen op 1.45m-niveau. Icarus is een geesteskind van de familie Stevens en De Sloover.

Hija van 't Strokapelleken (Calido I), geboren in het nest van André Van den Nest in Denderleeuw, zit nu bij Jennifer Gates. Allison Firestone kocht dan weer Ilusie Q FVD (Quite Capitol, fokker: François Van Duffel), maar daarover hadden we al berichtgegeven. Crack de Muze (Bamako de Muze, ex-Rick Hemeryck), zit dan weer bij Colleen Acosta. Annabella Sanchez, een leerlinge van oud-Olympiër Chris Kappler, heeft nu Zanta Fee Hofterrijckel (Carinjo) op stal gekregen. 

Vanuit Italië vertrok Butterfly Chavannais (Azimut Chavannais) naar Adam Prudent. Hij vond het vroegere paard van Christophe Leutenez bij Ignace Philips. Christine McCrea kocht bij Damien Haelterman dan weer Jarcobond van de Oude Eik (Vagavond de la Pomme), die in Lanaken nog de WK-finale sprong. Don's Diamant (Diamant de Semilly), de sensatie van de voorbije Hengstencompetities onder Dimitri Taeymans, zit nu bij Alberto Michan na de verkoop aan Tal Milstein en Ilan Ferder.

Ook Izeaux van Spieveld (Deauville de la Vie) zit bij een grote vis in Florida. Zijn amazone Caitlin Ziegler is de dochter van de sponsor van Eric Lamaze en Tiffany Foster. Nicole Bellissimo, de dochter van de eigenaar van de wedstrijdgronden in Wellington, heeft dan weer Jersey van de Hunters (Hunter's Scendix) onder het zadel gekregen. 

Ima van d'Abdijhoeve (Contact van de Heffinck), de halfzus van STX Jana van d'Abdijhoeve geboren bij Hugo Boelens, is van bij de Française Charlotte Leoni naar Elizabeth Gingrass in Palm Beach getrokken. Ramiro Quintana kocht dan weer de nu zevenjarige Kardenta van 't Meerhof (Cardento), ex-Ben Schuurmans, een bijzonder jonge merrie voor de markt overzee. 

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions