Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
01/08/2017 22:51 - Mennen

Nationale commissie mennen: Stand van zaken

"Beste menner,

 

Sta me toe u vooreerst een gezond en gelukkig nieuwjaar te wensen voor u en al uw dierbaren. Dit is zowat het voornaamste deel van mijn boodschap voor 2017 !

 

Anderzijds wil ik u graag op de hoogte brengen van de verwezenlijkingen en nieuwe projecten die de nationale mencommissie op haar agenda heeft en zal plaatsen.

 

In 2016 is de werking van de manager voor de internationale menners op volle snelheid gekomen. Mevrouw Thiry heeft in 2016 talrijke activiteiten georganiseerd ter ondersteuning van de groep top-menners.  Dit jaar wordt verder gewerkt om die coördinatie tussen menners, trainers en dierenartsen te optimaliseren.

 

Voor dit jaar is het team van de nationale mencommissie klaar om ten volle het project “2020” op kruissnelheid te sturen: dit en volgend jaar willen we onze steun vooral geven aan de verbetering van de dressuur op alle niveaus met als doel het Belgisch mennen kwalitatief en sportief binnen te loodsen bij de top 3 van de Europese men-landen.  Een substantieel deel van het nationaal budget zal ook dit jaar weer gereserveerd worden om onze topatleten te steunen in hun trainingen en deelnames aan internationale menwedstrijden.

Ook voor onze nationale menners en organisatoren heeft de nationale mencommissie besloten om verder te investeren in materiaal om onze Belgische wedstrijden nog aantrekkelijker te maken.

Op vraag van enkele organisatoren en commissieleden wordt dit jaar ook een marathon met 1 sectie geïntroduceerd. Meer nieuws daarover in de loop van de komende maanden. 

Een werkgroep “menofficials” werd geïnstalleerd die onze juryleden, technische afgevaardigden en parcoursontwerpers extra zullen steunen en begeleiden in de loop van dit en volgende jaren. Die werkgroep zal om praktische redenen nationaal actief zijn.

Zo ook zal in de loop van komende maanden een oproep worden gelanceerd voor het opleiden en benoemen van nationale “stewards”.  Die official zal ons helpen de menwedstrijden een kwaliteitslabel  te geven rond “welfare of horses” en de organisatoren en juryleden te steunen in het vlotte verloop van de menwedstrijden met marathon-onderdeel.

 

Tot slot worden in februari de Nederlandstalige leden van de nationale mencommissie op liga-niveau verkozen.  Veel succes aan de nieuwe equipe !

 

Ik wens uitdrukkelijk het administratief team van de KBRSF en de 2 liga’s, officials, vrijwilligers en organisatoren, van Arlon tot Oostende,  te bedanken voor hun waardevolle inzet in 2016.  Wij rekenen opnieuw op u allen om de mooie kalender 2017 te realiseren.

 

N’en dikke proficiat aan onze paarden en pony’s.

Richard Papens

Uittredend Voorzitter nationale mencommissie."

 

TAGS   |   KBRSF MENNEN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions