Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
01/02/2017 13:27 - Jumping

Candy met pensioen, Handy naar Amerika

2016 Was het laatste jaar waarin Pieter Devos met zijn GP-merrie Candy (Nabab de Rêve) heeft gesprongen. Ze staat sedert enige tijd terug in Sint-Niklaas bij de familie De Brabander, die haar samen hebben met fokker Danny Van Hooydonck. Candy wordt nu middels embryotransplantatie ingezet voor de fokkerij en het eerste embryo wordt in primeur te koop aangeboden op de internetveilingwebsite ET-auction.com. Het gaat om een embryo van Malito de Rêve.

Met Pieter Devos won Candy in 2013 op legendarische wijze de duurste Grand Prix ter wereld in Calgary. Ze sprongen naar de tweede plaats in de landenprijs van Calgary, derde plaats in de Global Champions Tour van Miami, vierde in de GP van Amsterdam, vijfde in die van Hickstead,… Candy komt uit de stam van Big Ben, die reeds drie Calgary winnaars leverde. Big Ben won zelf twee keer op Spruce Meadows en ook Dixson pakte er de jackpot onder Ian Millar.

Ook de nafok van Candy bewijst zich in de sport. Dochter Handy van HD (Tinka’s Boy) is zopas verkocht aan Tal Milstein en Ilan Ferder en zal met Mark Bluman in Wellington haar sportcarrière verderzetten binnenkort. Met Ann Carton-Grootjans klasseerde Handy van de familie Bruggeman zich de voorbije maanden internationaal in Opglabbeek, Duinkerke, Lier, Bonheiden, …

Ook Candy’s zoon Grand Canyon van HD (Michael Kearins) sprong Grote Prijzen in Amerika. Gentle van Equinta (Olivier Philippaerts), Important de Muze (Jos Lansink), Intenz van HD (Lucia Vizzini), Gravin van HD (Pieter Kenis) en Indiana van HD (Doron Kuipers) lopen ook al allemaal internationaal. Ook in de fokkerij is dus zeker nog een mooie toekomst weggelegd voor de GP-merrie Candy.

TAGS   |   CANDY   |   PIETER DEVOS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions