Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
24/12/2016 12:06 - Jumping

JM: Eros Platière herleeft

Vorig jaar won het team van Eros Platière de Darco Cup in Mechelen. Het ganse team werd nadien verkocht, voor tweederde aan Stephex Stables. In de kwalificatiewedstrijd voor de Darco Cup 2016 kwam er een geheel nieuw team aan de start en dat team won opnieuw! Eros Platière vertrekt dus in pole position richting finale. Eros Platière (Papillon Rouge x Grand Veneur) is een bijna 25-jarige dekhengst die nog steeds ter dekking staat bij de familie Dekens. Met Philippe Le Jeune liep Eros GP-niveau, met een tweede plaats in de CSI4* van Vichy als hoogtepunt. Zijn bekendste nazaat is de topmerrie Madonna PK van Fabien Schreiber. 

 

Niet minder dan 49 ploegen van drie ruiters namen half november in het Azelhof te Lier deel aan de kwalificatie voor de Landbouwleven Darco Cup. Per ploeg kwamen drie afstammelingen van eenzelfde vader aan de start, waarvan er één een parcours van 1m10 springt, de volgende 1m20 en de laatste 1m30. Voor het Eros Platière team bleven Nicky Vandehouwe met Heros, Frederik Dekens met Inaki van den Dael en Stijn Van Gorp met Genster van de Peule foutloos, goed voor winst. Het podium werd vervolledigd door een ploeg met afstammelingen van Nabab de Rève en Indoctro.

 

De tien eerste geplaatste teams van de kwalificatie mogen vrijdag 30 december om 9 u de fel begeerde Landbouwleven Darco Cup betwisten in de A-piste van de Nekkerhal. Daarbij nog producten van de hengsten Muscaris d’Ariel, Nabab de Rêve, Verdi, Chopin vh Moleneind, Namelus R, Winningmood vd Arenberg, Indoctro en twee maal Mr. Blue.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions